Rețetă de hamburger cu dovleac și orez, de post

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de hamburger cu dovleac și orez, de post. Hamburgerul vegan, sau de post, este o variantă vegetariană a clasicului hamburger, care nu conține nicio formă de carne sau ingrediente de origine animală. În locul cărnii, acesta este preparat folosind alternative vegetale. Noi vă prezentăm o rețetă de hamburger cu dovleac și orez de post.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de hamburger cu dovleac și orez, de post. Acest tip de burger este preferat de cei care doresc să evite consumul de carne și produse de origine animală în perioadele în care țin post, sau de cei care sunt vegani. Burgerul vegan poate fi însoțit de o varietate de topping-uri și sosuri vegetale, cum ar fi roșii, salată, ceapă, avocado, muștar, ketchup vegan, sos de roșii sau maioneză vegetală. Iată o rețetă simplă de hamburger cu dovleac și orez, de post, recomandat de Unica.ro.

Rețetă de hamburger cu dovleac și orez, de post. Ingrediente

  • 150 g dovleac
  •  40 g orez
  •  jumătate de linguriță de turmeric
  •  jumătate de cățel de usturoi
  •  jumătate de linguriță de boia afumată
  •  1 lingură de făină
  •  chili (după gust)

Rețetă de hamburger cu dovleac și orez, de post. Mod de preparare

  1. Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Orezul alb fierbe în cam 7 – 10 minute, pe când cel integral poate fierbe în circa 10-20 minute. După fierbere se condimentează cu turmeric, boia, chili și usturoi.
  2. În timp ce orezul se gătesște, pregătim dovleacul. Se curăță și se taie în cuburi. Acesta se poate găti la microunde (6 minute), la cuptor (30 minute) sau la aburi (20 minute).
  3. Orezul și dovleacul se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Se gustă și se mai adaugă condimente, în funcție de gustul fiecăruia. Se dă la rece timp de 10 minute. După ce se scoate de la frigider se adaugă lingura de făină și se amestecă bine. Cine are boala celiacă poate înlocui făina cu mălai fin.
  4. Cu ajutorul unei linguri și a mâinilor umezite cu apă, se formează hamburgeri de dovleac cam de aceeași mărime.
  5. Într-o tigaie în care am încins 1 lingură de ulei gătim hamburgerii la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte.
  6. Hamburgerii de dovelac cu orez se servesc în chifle cu salată sau ca atare lângă o garnitură de cartofi sau legume.

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton