Rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri. Metoda secretă pentru o rețetă delicioasă

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri. Fasolea uscată are numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi o parte sănătoasă a unei diete echilibrate. Consumul regulat de fasole uscată poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, deoarece conține puține grăsimi și este bogată în nutrienți. Iată rețeta de iahnnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri. asolea uscată este o sursă excelentă de nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, vitaminele și mineralele. Este o sursă bună de proteine pentru persoanele care țin post. Datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, fasolea uscată poate ajuta la menținerea sau pierderea în greutate prin menținerea senzației de sațietate și controlul consumului alimentar. Iată rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri preparată după o metodă delicioasă, propusă de Playtech.ro.

Citește și: Rețetă de pandișpan cu prune

Citește și:Rețeta de paste „Barbie' cu sfeclă

Citește și:Rețetă de zacuscă de fasole. Preparatul ideal pentru sezonul rece

Citește și:Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară

Rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri. Ingrediente

  • 500 de grame de fasole boabe
  • 3 cepe destul de mari
  • 3 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 300 de mililitri de bulion de roșii sau 60 de grame pastă de roșii diluată cu apă
  • 1 lingură generoasă de pastă de ardei dulce sau iute
  • 3-4 linguri de ulei (eu am folosit de rapiță, merge de oricare)
  • 2 foi de dafin
  • pătrunjel verde tocat
  • sare și piper după gust.

Rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri. Mod de preparare

  1. Selectați boabele de fasole, cu o seară înainte. E esențial să separați boabele pătate și impuritățile. Apoi, spălați-le cu grijă în mai multe ape.
  2. După spălare, puneți fasolea într-un castron cu apă. A doua zi, fasolea poate fi pusă la fiert în apă rece și curată. După ce dă în clocot timp de două sau trei minute, se aruncă apa, iar fasolea se clătește cu apă rece folosind o sită.
  3. Așezați legumele într-o oală de cinci litri. Curățați de coajă și spălați bine ceapa, morcovii și păstârnacul. Pentru a obține o fasole fragedă, aceasta trebuie să fie lăsată la fiert timp de 40 – 45 de minute.
  4. Adăugați sare la fasole și lăsați să să dea în clocot de trei ori. Într-o altă oală, căliți legumele tăiate. Când ceapa devine sticloasă, adăugați fasolea și aproximativ 600 – 700 de mililitri din lichidul în care a fost fiartă. După adăugarea fasolei, se pot include morcovii și păstârnacul tăiați în bucăți potrivite, pasta de ardei și bulionul de roșii sau pasta de roșii diluată cu apă.
  5. Întroduceți compoziția într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade Celsius și lăsați la cuptor vreme de 30 de minute.

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton