Rețeta indiană „Daal Chawal', preparatul favorit de Iulia Vântur. Pentru această mâncare ai nevoie de mai multe ingrediente, dar modul de preparare este unul simplu. Este un preparat delicios și cu siguranță gustul lui va reuși să vă încânte papilele gustative. Trebuie să-l încercați și voi măcar o dată. Noi îți vom spune de pe acum poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Daal Chawal este o combinație savuroasă de orez și linte, apreciată de mulți indieni, care o consumă adesea cu plăcere la prânz sau la cină. Dacă doriți să diversificați mesele și să explorați un preparat cu influențe asiatice, Daal Chawal reprezintă o opțiune excelentă. Este preparatul indian favorit de Iulia Vântur.
Citește și: Rețeta de prăjitură cu ciocolată și coniac care i-a adus Elenei Lasconi trofeul MasterChef, acum 11 ani
Rețeta indiană „Daal Chawal’, preparatul favorit de Iulia Vântur. Ingrediente
-2 căni cu orez basmati
-o linguriță sau două de sare-
o lingură de ulei cu nucă de cocos
-3 căni și jumătate de apă
-o cană de linte portocalie
-3 linguri cu unt sau ulei de floarea soarelui
-o ceapă tocată mărunt
-2-3 ardei chili uscați
-1 sau 2 ardei verzi tocați mărunt
-3 căței de usturoi tocați mărunt
-o lingură sau 2 cu ghimbir ras
-1 cană de roșii coapte și decojite
-o linguriță cu semințe de chimen
-o linguriță cu coriandru măcinat
-o linguriță de turmeric
-opțional: ardei cayenne, sare, coriandru proaspăt, felii de lămâie, ceapă albă tăiată felii, garam masala
Rețeta indiană „Daal Chawal’, preparatul favorit de Iulia Vântur. Mod de preparare
Spălați orezul foarte bine și puneți-l într-o oală cu fund gros, adăugând sare, ulei de nucă de cocos și apă. Amestecați din când în când, având grijă ca focul să fie mediu, deoarece la foc mare orezul se poate arde. Lăsați orezul să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute, iar după ce este fiert, opriți focul și lăsați-l să se răcească.
Luați o altă oală pentru a fierbe lintea cu apă. Lăsați lintea să fiarbă și scoateți-o de pe foc atunci când devine ușor de pasat. În timp ce lintea se răcește, pregătiți restul ingredientelor pentru Daal Chawal.
Într-o tigaie adâncă, adăugați ulei sau unt, ceapă și ardei iute uscat. Sotați amestecul până când ceapa devine moale. Adăugați ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul. Odată ce ceapa capătă o culoare aurie, adăugați roșiile și condimentele. Amestecați și gătiți încă cinci minute.
La final, serviți preparatul pe o farfurie și decorați-l cu ceapă crudă, ceapă prăjită și ardei iute verde. Poftă bună!
Sursa foto: Facebook