Înghețată de casă cu fructe de pădure. Rețetă simplă

.

Rețetă de înghețată de casă cu fructe de pădure. Cine nu adoră înghețata? Este desertul preferat în zilele călduroase și nu numai. Mulți aleg să consume acest delicios desert și iarna. Cum cele mai bune prăjituri sunt cele făcute în casă, așa și cu înghețata. Rețeta de astăzi este una absolut delicioasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de înghețată de casă cu fructe de
pădure. Regăsită în diferite forme, arome sau texturi în comerț, este firesc să
îți dorești să poți prepara înghețata preferată la tine acasă. Rețeta recomandată
astăzi este una ușoară și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.


Rețetă de înghețată de casă cu fructe de
pădure – Ingrediente

– 500 g fructe de pădure curăţate deja (zmeură,
mure, coacăze)

– 400 g smântână pentru frișcă minimum 30%

– 400 g iaurt 10% grăsime

– 100 g zahăr pudră

– esenţă de vanilie

Citește și: Socată. Rețetă simplă, ca pe vremea bunicii

Citește și: Clătite din cartofi dulci.Rețetă rapidă și gustoasă

Citește și: Salată mexicană.Rețetă ușor de făcut

Citește și: Orez prăjit cu legume.Rețetă în stil asiatic


Rețetă de înghețată de casă cu fructe de pădure – Preparare

1. Înainte cu 6 ore de a te apuca de treabă, pune
smântâna în frigider.

2. Pentru început, bate frișca cu o lingură de zahăr pudră până devine fermă, însă nu prea mult. Aceasta se poate tăia.


3. Pune frișca la frigider.

4. Apoi, spală fructele, lasă-le să se scurgă
bine, după care pune-le în blender și mixează-le până obţii un piure.

5. Amestecă iaurtul cu zahărul pudră, esența
de vanilie, după care, adaugă treptat peste el câte două linguri de frișcă,
amestecând ușor după fiecare.

6. Oprește ¼ din compoziţie, iar pe restul amestec-o
cu piureul de fructe.

7. Încorporează ușor compoziția albă în cea cu fruncte, pentru a rămâne aerată. Totuși, nu lăsa să se omogenizeze complet. Trebuie să fie marmorată, potrivit forbes.ro.


8. Toarnă crema într-un recipent și bag-o la
congelator pentru 8 ore, cel puțin. În prima oră, amestecă în ea din 15 în 15
minute.

Poftă bună!

Sursa Foto: pixabay