Suntem în plin sezon estival, iar temperaturile caniculare parcă ne invită la un desert răcoritor. Această rețetă este foarte ușor de făcut și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
Înghețata de casă este un desert răcoritor și ușor de pregătit, care nu necesită multe ingrediente. Pentru un plus de aromă, se poate servi cu bucați de nuci sau sirop de zmeură în funcție de preferințe.
Citește și: Rețetă de piure de cartofi cu iaurt grecesc. Cremos și cu mai puține calorii
Citește și: Cum să faci burgeri vegan acasă – idei de rețete
Citește și: Rețetă de gnocchi cu creveți
Citește și: Rețetă de supă italiană cu paste
Rețetă de înghețată cu pepene roșu – Ingrediente
500 g pulpă de pepene
300 g zahăr pudră (sau 28g stevia)
350 ml de smântână lichidă
Rețetă de înghețată cu pepene roșu – Mod de preparare
1. Într-un bol se toarnă smântâna lichidă. Este important ca bolul si smântâna sa fie reci.
2. Peste smântână se toarnă zahărul pudră și se mixează până devine o spumă.
3. Separat, se pasează pepenele roșu și se strecoară, potrivit retete.unica.ro.
4. Sucul de la pepene se adaugă peste frișcă si se amestecă bine.
5. Compoziția se toarnă într-o caserolă și se pune la congelator pentru minim 4 ore.
6. Înghețata de pepene roșu se poate servi cu nuci tocate, sirop de zmeură sau sirop de ciocolată
Sursa foto: Freepik