Rețeta italiană Porchetta pentru masa de Crăciun. Un preparat extrem de delicios

 Dumitrache Laura
.

Rețeta italiană Porchetta-friptură de porc umplută cu ierburi aromate. Porchetta este denumirea unei fripturi din bucătăria italiană, preparată din carne de porc. Această rețetă este foarte îndrăgită în peninsulă și se spune că era una dintre fripturile preferate ale împăratului Nero. Așadar, această rețetă este numai bună pentru masa de Crăciun. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta italiană Porchetta pentru masa de Crăciun. De Crăciun, toti membrii familiei se adună în jurul mesei și sărbătoresc împreună marele eveniment. De asemenea, în această perioadă gospodinele trebuie să pregătească rețete speciale și de neuitat. Pentru a-ți surprinde familia cu o rețetă senzațională, îți recomandă Porchetta- friptură din carne de porc cu ierburi aromate.

ierburiierburi

Rețeta de porchetta nu presupune tehnici complexe de preparare și nu deține nici secrete pe care să ți le divulge bucătarii pricepuți. Necesită însă mai mult timp de pregătire și de preparare pentru ca rezultatul să fie desăvârșit.

Citește și: Rețeta de tocăniță de toamnă a lui Sorin Bontea

Citește și:Piure de cartofi cu spanac și leurdă. Rețetă de post, ideală pentru Postul Crăciunului

Citește și:Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi

Citește și:Rețetă de prajitură cu stafide și ciocolată

Ingrediente

  • 2 kg de piept de porc cu piele (fleică de porc)
  • sare și piper proaspăt măcinate
  • 6-7 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță cu semințe de fenicul
  • puțină salvie mărunțită sau proaspătă
  • ardei iute sau fulgi de chili
  • 200 ml de vin alb sau roze sec
  • apă.

Mod de preparare

Se îndoaie carnea și se înlătură grăsimea, dar și o parte din piele. Rulează la început carnea și cresteză pielea, apoi se pune într-un vas cu capac. Se curăță usturoiul și se strivește, se adaugă sare, piper, seminte de fenicul, salvie măruntită și rozmarin. Toate aceste ingrediente se presară peste carne și se masează, apoi se toarnă vinul și se pune vasul la rece, pentru 30 de minute. Apoi se scoate carnea din vas și se rulează cu toate condimentele in interior. Se coase capetele ruladei cu ata de bucatarie,apoi se înfasoara bine cu ață. Apoi se pune într-o formă de copt, se toarnă vinul și se presară câteva crengute de rozmarin și se acoperă vasul cu hartie de copt. Vasul cu porchetta se pune în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru 30-40 minute. Poftă bună!

Sursa foto: Captura video

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton