Rețetă de jumări de porc

.

Rețetă de jumări de porc. Sunt delicioase ca aperitiv pe masa de sărbători, iar românii le pregătesc în această perioadă a anului. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare. Iată cum se prepară jumările de porc!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă nu ai idee cum să pregătești jumările de porc și care este secretul pentru a fi fragede, atunci nu-ți face probleme, deoarece îți vom explica noi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!

Citește și: Rețetă de supă din oase de vită. Gina Bradea a explicat toți pașii: „Este colagen natural, sănătate curată’

Citește și: Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok

Citește și: Tudor Chirilă a primit amenințări cu moartea pe Facebook: „Am să spun mereu ce cred, indiferent de câte amenințări și injurii primesc'


Citește și: Makaveli, alias regele TikTok, și-a pierdut mama când era copil și a rămas în grija unui tată abuziv: „Nu erau părinții mei biologici. El venea cu prietenii bețivi, mă băteau. M-a dat afară…’

Rețetă de jumări de porc. Ingrediente

-slănină

-600 de ml de apă

-sare mare

Pentru alt mod de preparare se pot folosi următoarele ingrediente: 2 kg de slănină, 300 ml de apă și 300 ml de lapte.

Rețetă de jumări de porc. Mod de preparare

În primul rând, este important să știi că slănina utilizată pentru jumări provine din partea fragedă a burții porcului, cu straturi de carne, și se taie în cuburi. Acestea se pun într-un ceaun cu apă și se gătesc la foc mic, amestecând ocazional. Când bucățile devin rumenite și plutesc la suprafață, se scot cu o paletă cu găuri, având grijă să nu se piardă untura topită.

Pentru 2 kilograme de jumări, se adaugă 600 ml de apă. Pentru a obține jumări crocante, acestea trebuie așezate pe șervete de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Sarea mare trebuie presărată peste ele când sunt încă calde. Poftă bună!


O altă metodă de preparare a jumărilor constă în a le fierbe într-un amestec egal de apă și lapte: pentru 2 kilograme de slănină se folosesc 300 ml de apă și 300 ml de lapte proaspăt.

Sursa foto: YouTube