Rețetă de lacrimi de pui. Acest preparat este delicios, se prepară foarte simplu și este gata în numai jumătate de oră. Dacă vrei să pregătești un prânz sănătos și sățios, nu ezita să încerci recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de lacrimi de pui. Lacrimile de pui se asemănă cu cu celebrele nuggets, însă sunt o o variantă mai sănătoasă și nu conțin coloranți sau conservanți. Preparatul constituie un prânz excelent și poate fi consumat alături de cartofi prăjiți sau piure. De asemenea, dacă sunteți amator de sosuri, puteți opta pentru ketchup, sos de maioneză și usturoi sau barbeque.
Citește și: Rețetă de bruschete cu ton, roșii și mozzarella
Citește și: Rețetă de pui milanez
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei cu afumătură și iaurt
Citește și: Rețetă de trigoane cu brânză
Rețetă de lacrimi de pui – Ingrediente
2 piepți de pui
1 cățel de usturoi
sucul de la o lămâie mare
1 ou
pesmet
câteva fire de pătrunjel
sare
piper
Rețetă de lacrimi de pui – Mod de preparare
1. Pieptul de pui se feliază, se taie bucăți mici. Într-un bol, se amestecă sucul de lămâie, cățelul de usturoi zdrobit și pătrunjelul, iar compoziția obținută se toarnă peste carne. Aceasta se lasă la marinat pentru câteva ore sau peste noapte.
2. Ulterior, puiul se scurge și se condimentează după gust, potrivit retete.unica.ro.
3. Într-o farfurie, se bate oul, iar în altă farfurie se pune pesmet. Fiecare bucată de pui se trece prin ou și prin pesmet , apoi se prăjește în ulei.
4. Lacrimile de pui se așează pe hârtie de bucătărie pentru scăpa de uleiul în exces. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik