Rețetă de Lahanorizo, orez cu varză, în stil grecesc

.

Rețetă de Lahanorizo, orez cu varză, în stil grecesc. Mâncărurile grecești cu legume, sunt cunoscute pentru faptul că sunt delicioase și pline de nutrienți. Rețeta de Lahanorizo, orez cu varză, în stil grecesc este un preparat tradițional cu influențe din zona Mării Mediteraneene, sățios și plin de arome inedite. Iată o manieră nouă de a prepara orezul, astfel încât să obțineți o masă apreciată de întreaga familie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Mâncarea tradițională grecească este extrem de variată și bogată în arome și ingrediente proaspete. Grecia are o istorie îndelungată și diversă, iar bucătăria sa a fost influențată de diferite culturi și civilizații de-a lungul timpului. Orezul cu varză în stil grecesc este o rețetă din bucătăria tradițională grecească numită „Lahanorizo'. Acest preparat delicios îmbină orezul cu varză și o varietate de arome mediteraneene. Iată cum îl puteți prepara, potrivit Unica.ro.


Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe

Citește și: Ingredientul secret folosit de chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea șnițelelor

Rețetă de Lahanorizo, orez cu varză, în stil grecesc. Ingrediente

  • 500 g de varză tăiată fâșii
  • 1 ceapă mică tăiată cubulețe
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 fir țelină apio tăiată mărunt
  • jumătate de praz (doar partea albă) tăiat mărunt
  • 1 morcov mic tăiat mărunt
  • 1 ardei gras verde tăiat cubulețe
  • 300 g de roșii cuburi (pot fi din conservă)
  • 4 linguri de ulei de măsline (plus ceva extra)
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g de orez cu bob lung
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 1 lingură mărar tocat

Rețetă de Lahanorizo, orez cu varză, în stil grecesc. Mod de preparare

  1. Într-o tigaie încăpătoare se încinge ulei.
  2. Se adaugă ceapa, usturoiul și se gătesc până acestea se înmoaie. Se adaugă varza și se reduce focul la mediu. Se mai adaugă și morcovul, prazul, țelina și ardeiul gras. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă.
  3. În lahanorizo se adaugă roșiile cuburi, foaia de dafin și cele 4 linguri de ulei de măsline. Se toarnă suficientă apă cât să acopere totul și se fierbe la foc mic timp de 45 de minute.
  4. Se completează cu apă după cele 45 de minute. Se dă focul la mic și se adaugă orezul, pătrunjelul și mărarul.
  5. Se fierbe orezul cu varza timp de aproximativ 25 de minute la foc mediu. Înainte de servire se lasă 10 minute pentru a se răci.
  6. Lahanorizo se servește cu piper proaspăt măcinat și zeamă de lămâie proaspătă.

FOTO: Pexels