Laptele de migdale are o serie de proprietăți și beneficii asupra sănătății organismului. Pentru cei care nu știu, acesta se poate prepara în casă, iar alternativa homemade este mult mai ieftină decât cea din comerț. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Laptele de migdale are în compoziția sa cantități mari de fibre, dar și un aport scăzut de calorii. Această alternativă vegetală a laptelui este bogată în vitaminele E și D, calciu, dar și proteine. Mai mult, laptele de migdale poate fi o variantă excelentă pentru cei care au intoleranță la lactoză sau pentru persoanele vegetariene/vegane.
Citește și: Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă
Citește și: Rețetă de budincă cu praz și spanac
Citește și: Rețetă de fabada – mâncare de fasole în stil spaniol
Citește și: Rețetă de tahini
Rețetă de lapte de migdale – Ingrediente
300 g migdale cu sau fără coajă
1 litru de apă
Rețetă de lapte de migdale – Mod de preparare
1. Migdalele se lasă în apă rece pentru 8 ore sau peste noapte.
2. Ulterior, acestea se curg de apă și se curăță. Puneți migdalele într-un blender și adăugați treptat apa, potrivit retete.unica.ro.
3. Când obțineți un amestec fin, compoziția se trece printr-un tifor sau un filtru de cafea. Opțional, puteți adăuga zahăr sau alt tip de îndulcitor. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik