Laptele de pasăre este un desert ușor de făcut, gata în mai puțin de jumătate de oră. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă inedită. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Laptele de pasăre este un desert originar din Franța, care constă într-o cremă fină de vanilie, obținută prin fierberea gălbenușului de ou cu adaos de zahăr, lapte și vanilie. Desertul este popular în toată lumea și se regăsește sub diferite denumiri, precum floating island, uova di neve, isla flotante, Schnee-Eier sau šnenokle.
Citește și: Plăcintă cu gutui. Rețetă de post, delicioasă și ușor de preparat
Citește și: Pizza pe blat de lipie. Cea mai ieftină, rapidă și ușoară rețetă de pizza
Citește și: Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut. O rețetă tradițională din Kenya
Citește și: Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană
Rețetă de lapte de pasăre – Ingrediente
200 g zahăr
4 ouă
2 pliculete zahăr vanilat
1 lingura coajă rasă de lămâie
1 litru lapte
Rețetă de lapte de pasăre – Mod de preparare
1. Laptele se pune la fiert. Între timp, albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până se obține o spumă densă.
2. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă, apoi se întorc și se mai lasă să fiarbă 2 minute.
3. Cu ajutorul unei spumiere, se scot găluștele, apoi se pun într-un castron mare, potrivit retete.unica.ro.
4. În această etapă se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 4-5 linguri de lapte, apoi adăugați un plic de vanilie, coaja de lămâie şi restul de lapte. Compoziția se pune deasupra unui vas cu apă clocotindă și se amestecă încontinuu până când se îngroașă.
5. Când compzoiția se răcește, se toarnă peste castronul cu gălește.
Sursa foto: Freepik