Pentru că ne aflăm în Postul Mare, vă recomandăm o rețetă inedită, ușor de făcut, cu o explozie de arome. Mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru lasagna de post. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Această rețetă este lipsită de produse de origine animală, dar îţi aduce un plus de proteine, fibre şi vitamine din complexul din tofu şi ciuperci. Spanacul, un alt ingredient prezent, reprezintă o sursă importantă de fier.
Citește și: Rețetă de hummus cu sfeclă roșie și năut. Preparat simplu și de post!
Citește și: Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Gustoasă și sănătoasă!
Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie
Rețetă de lasagna cu tofu și ciuperci – Ingrediente
Pentru sos:
700 g roșii pasate
200 ml apă
40 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 ceapă
oregano
sare
fulgi de ardei iute
Pentru umplutură:
250 g tofu
250 g spanac
250 g ciuperci
30 ml ulei
1 pachet foi de lasagna
Rețetă de lasagna cu tofu și ciuperci – Mod de preparare
1. Încălzești uleiul și călești ceapa tocată până devine transparentă.
2. Adaugi roșiile, usturoiul tocat și condimentele preferate, apoi torni apă, potrivit clickpentrufemei.ro.
3. Lași să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroașă puțin.
4. Oprești sosul și îl lași să se răcească.
5. În altă tigaie, încălzești uleiul și călești ciupercile și spanacul tocat până scade apa lăsată.
6. Oprești tigaia și amesteci ciupercile și spanacul cu tofu răzuit.
7. Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
8. Într-o tavă, pui un strat subțire de sos, apoi un strat de foi de lasagna, sos și umplutură.
9. Repeti procedura, alternând straturile, și termini cu un strat de foi peste care torni restul de sos.
10. Dai tava la cuptor la 180°C până când lasagna este frumos rumenită.
Sursa foto: Freepik