Rețetă de macarons cu boabe de cafea

 Ifrim Georgiana
.

Dacă sunteți amatori de dulciuri și ați rămas în pană de idei, nu ezitați să încercați rețeta de macarons cu boabe de cafea. Timpul de preparare este de aproximativ o oră, iar rezultatul este delicios. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Macarons sunt acele fursecuri care au ca ingredient principal făina de migdale. În comerț, acest desert se poate găsi sub toate culorile, căci acest desert a luat cu asalt rafturile cofetăriilor în ultimii ani. Dacă vreți să preparați o variantă mai sanătoasă și slabă în calorii, vă recomandăm să urmați pașii de mai jos.

Citește și: Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă

Citește și: Rețetă de budincă cu praz și spanac

Citește și: Rețetă de fabada – mâncare de fasole în stil spaniol

Citește și: Rețetă de tahini

Rețetă de macarons cu boabe de cafea – Ingrediente

100 g de albuș de ou;

100 g de zahăr pudră;

100 g de pudră de migdale;

1 linguriță de extract de vanilie;

1 linguriță de cafea măcinată fin;

50 g de zahăr granulat;

25 ml de apă;

Un sfert de linguriță de cremă de tartar;

Colorant alimentar maro

Rețetă de macarons cu boabe de cafea – Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și puneți o foaie de copt pe o tavă încăpătoare.

2. Într-un vas încăpător, amestecați 100 de grame de albuș de ou cu crema de tartar până obțineți o spumă. Ulterior, se adaugă 50 de grame de zahăr granulat și amestecați până obțineți consistența unei bezele mai tari.

3. Într-un alt bol, amestecați 100 de grame de pudră de migdale, 100 de grame de zahăr pudră, o linguriță de cafea măcinată și o linguriță de extract de vanilie.

4. Acum, amestecul uscat se adaugă în bezea treptat și se amestecă cu grijă. Adăugați colorantul alimentar, în funcție de nuanța pe care doriți să o obțineți, potrivit spynews.ro.

5. Puneți compoziția într-un poș cu vârf rotund și formați cercuri de 2-3 centimetri pe hârtia de copt. Fursecurile de bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

6. Acum pregătiți siropul de zahăr. Într-un bol, se amestecă 50 de grame de zahăr granulat și 25 de mililitri de apă. Lăsați să fiarbă la foc mic până când compoziția se îngroașă. În această compoziție, adăugați câteva boabe de cafea măcinate fin.

7. La final, umpleți macaroanele cu siropul de zahăr și cafeaua. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton