Rețetă de macrou pe pat de cartofi. Este un preparat gustos, perfect pentru acest sezon al anului. Nu este greu de pregătit, iar gustul va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Astăzi, pe data de 25 martie 2025, este Buna Vestire, iar românii mănâncă pește. Din acest motiv îți vom explica rețeta de macrou pe pat de cartofi. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de macrou pe pat de cartofi. Ingrediente
-2 bucăți de macrou
-10 roșii cherry
-4 cartofi
-3 cepe mici sau o ceapă mare
-jumătate de linguriță de coriandru
-3 linguri de ulei
-un vârf de linguriță de condiment pentru pește
-jumătate de linguriță de boia dulce
-sare
-piper
-o lămâie
-pătrunjel
Citește și: Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea
Citește și: Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-151.jpg)
Rețetă de macrou pe pat de cartofi. Mod de preparare
Cartofii se curăță și se taie în felii. Ceapa se taie în fâșii subțiri. Roșiile cherry se taie în jumătăți. Feliile de cartofi, roșiile și ceapa se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se condimentează cu sare și piper, iar deasupra se pune o lingură de ulei.
Peștele se spală foarte bine, se curăță și i se taie capul, apoi se taie pe jumătate și se crestează deasupra, apoi se pune peste cartofi.
Într-un bol, se amestecă foarte bine două linguri de ulei cu coriandru, sare, piper și boia de ardei dulce, iar cu acest amestec se unge peștele.
Se coace la temperatura de 190 de grade Celsius timp de o oră. La final, se presară pătrunjel deasupra. Acest preparat poate fi însoțit de mămăliguță și sos. Rețeta de macrou pe pat de cartofi este gata. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube