Rețeta de magiun de prune a lui Radu Anton Roman

 Ifrim Georgiana
.

Dacă ți-e dor de gustul copilăriei, nu ezita să încerci magiunul de prune, după rețeta regretatului Radu Anton Roman. Desertul este delicios, se prepară foarte ușor și, cel mai important, nu conține îndulcitori adăugați. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Magiunul de prune intră în categoria deliciilor care ne amintesc de perioada copilăriei. Rețeta de mai jos este inspirată din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti', semnată de regretatul gastronom Radu Anton, și nu conține deloc zahăr.

Citește și: Rețete de mâncare pentru diabetici

Citește și: Ce este kleftiko și cum se prepară. Friptura în stil grecesc se coace timp de 6-8 ore

Citește și: Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea

Citește și: Rețetă de muștar de casă

Rețetă de magiun de prune fără zahăr – Ingrediente

Prune

Sâmburi de caise

Rețetă de magiun de prune fără zahăr – Mod de preparare

„Se grijesc fructele (se spală, se scot sâmburii), se pun la fiert într-o tingire cu fundul gros, dar nu direct pe plită, ci pe țiglă încinsă, abia să bulbucească.

Fructele se amestecă într-o doară până când dau în primul clocot, dar, după aceea, trebuie învârtite cât de des, că se prind. După primele clocote, rămâne la buna dumneavoastră plăcere dacă pasați printr-o sită sau nu pasta de fructe, pentru a scăpa de coji.

Trebuie să se lege bine, așa că fiertul și amestecatul durează ore și ore, până când e magiun, adică o pastă în care melesteul (făcălețul, mestecăul) abia se mai învârte', a scris Radu Anton Roman în cartea sa, potrivit romaniatv.net.

La final, se adaugă sâmburii de caise în compoziție, iar magiunul de prune se distribuie în borcane sterilizate.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton