Dacă ți-e dor de gustul copilăriei, nu ezita să încerci magiunul de prune, după rețeta regretatului Radu Anton Roman. Desertul este delicios, se prepară foarte ușor și, cel mai important, nu conține îndulcitori adăugați. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Magiunul de prune intră în categoria deliciilor care ne amintesc de perioada copilăriei. Rețeta de mai jos este inspirată din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti', semnată de regretatul gastronom Radu Anton, și nu conține deloc zahăr.
Citește și: Rețete de mâncare pentru diabetici
Citește și: Ce este kleftiko și cum se prepară. Friptura în stil grecesc se coace timp de 6-8 ore
Citește și: Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea
Citește și: Rețetă de muștar de casă
Rețetă de magiun de prune fără zahăr – Ingrediente
Prune
Sâmburi de caise
Rețetă de magiun de prune fără zahăr – Mod de preparare
„Se grijesc fructele (se spală, se scot sâmburii), se pun la fiert într-o tingire cu fundul gros, dar nu direct pe plită, ci pe țiglă încinsă, abia să bulbucească.
Fructele se amestecă într-o doară până când dau în primul clocot, dar, după aceea, trebuie învârtite cât de des, că se prind. După primele clocote, rămâne la buna dumneavoastră plăcere dacă pasați printr-o sită sau nu pasta de fructe, pentru a scăpa de coji.
Trebuie să se lege bine, așa că fiertul și amestecatul durează ore și ore, până când e magiun, adică o pastă în care melesteul (făcălețul, mestecăul) abia se mai învârte', a scris Radu Anton Roman în cartea sa, potrivit romaniatv.net.
La final, se adaugă sâmburii de caise în compoziție, iar magiunul de prune se distribuie în borcane sterilizate.
Sursa foto: Freepik