Rețeta de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci. Mămăliga mste o parte importantă a bucătăriei tradiționale românești și este adesea asociată cu simplitatea și autenticitatea gastronomiei locale. Cu toate acestea există moduri inedite de a prepara mămăliga. Iată o rețetă de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Mămăliga, unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare tradițională, este foarte apreciată pentru consistența sa densă și pentru gustul bogat Mămăliga românească este similară cu polenta, o mâncare întâlnită în alte țări, dar are unele diferențe în pregătire și textură. Noi vă propunem o manieră mai interesantă și extrem de delicioasă de a savura mămăliga. Iată o rețetă de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci, potrivit Unica.ro.
Rețeta de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci. Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceasca ciuperci champignon tocate
- 400 g ciuperci salbatice amestec congelat
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1/2 lingurita oregano
- 3 catei de usturoi
- 3 cesti supa de legume
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 prafuri sare, piper
- 2 cesti lapte degresat
- 3/4 ceasca malai grisat
- 1 ceasca branza rasa tip gouda, guyere sau fontina
Rețeta de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci. Mod de preparare
- Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.
- Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
- Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.
- Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.
- Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.
- Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.
FOTO: Pixabay