Rețetă de mămăligă fără mălai. Ingredientul secret al dacilor

.

Rețetă de mămăligă fără mălai. Mămăliga este un preparat tradițional, pe care până și strămoșii noștri, dacii, îl pregăteau adesea. Documentele istorice arată că dacii foloseau un alt ingredient în loc de mălai, pentru a face mămăliga. Este vorba de mei. Iată o rețetă delicioasă de mămăligă cu mei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de mămăligă fără mălai. Meiul este folosit în diverse feluri de mâncare, cum ar fi pilafuri, supe, garnituri sau deserturi, în special în bucătăriile din Europa de Est și Asia Centrală. Este apreciat pentru textura sa ușor granuloasă și pentru gustul său caracteristic. De asemenea, meiul este considerat o alternativă sănătoasă la orez sau alte cereale rafinate, datorită conținutului său ridicat de nutrienți și fibre. Iată cum poți prepara o mămăligă cu mei, ca pe vremea dacilor.


Citește și: „Nu mă consider o mamă denaturată. Se întoarce împotriva mea fără să vrea’. Oana Ioniță, cu ochii în lacrimi la TV, când a vorbit despre relația cu fiul ei, aflat în custodia tatălui / Ce regretă după divorțul de Florin Budnaru

Citește și: Mirela Vaida a pierdut o sarcină, în timp ce era pe scenă: „O hemoragie puternică, nu știam că eram însărcinată…'

Rețetă de mămăligă fără mălai. Ingrediente

  • 200 g mei decorticat (e recomandat să gustați câteva bobițe de mei înainte de a găti, deoarece dacă meiul e amar poate strica preparatul)
  • 4 căni de apă fierbinte
  • puţină sare
  • o lingură de ulei.

Rețetă de mămăligă fără mălai. Mod de preparare


  1. Alegem şi spălăm cu grijă meiul şi îl scurgem de apa rece în care l-am clătit.
  2. Pentru o mămăligă cu o textură ca o pastă fină, punem meiul la înmuiat cu apă caldă timp de o oră înainte de preparare. Pentru o mămăligă mai granulată sau pilaf, facem spălarea chiar înainte de a fierbe meiul şi nu îl înmuiem.
  3. Punem 3 căni de apă fierbinte cu puţină sare la fiert. Când clocoteşte adăugăm meiul şi uleiul. Nu uitați să amestecați des în oală, în timp ce meiul fierbe la foc mic, altfel se prinde de fundul oalei şi se arde.
  4. În 10-20 de minute, bobiţele se vor umfla, vor absorbi apa şi totul se va lega ca un pilaf gros.
  5. Dacă observăm că preparatul s-a îngroşat şi bobiţele nu sunt încă foarte moi, mai adăugăm câte puţină apă fierbinte din cana rămasă şi amestecăm bine, dar continuăm fierberea.
  6. Mămăliga de mei se serveşte imediat, caldă, dar mulţi o preferă şi după ce s-a răcit.

FOTO: Pixabay