Rețetă de mămăligă fine dining. Chef Joseph Hadad a explicat cum o prepară, dar și care sunt ingredientele de care aveți nevoie. Este o mâncare iubită de români, dar nu numai, și se poate consuma alături de carne, ouă, cartofi prăjiți, murături, brânză, lapte, dulceață, gem, dar și multe altele. Noi vă vom spune de pe acum poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Pe blog-ul lui personal, Chef Joseph Hadad a explicat cum pregătește mămăliga fine dining. Este un preparat delicios, ușor de făcut și care reușește cu siguranță să vă încânte papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și cum se prepară!
Citește și: Zacuscă de vinete cu ciuperci. Rețeta pas cu pas
Rețetă de mămăligă fine dining. Ingrediente
-500 ml de supă concentrată de legume
-250 ml de lapte
-200 g de mălai
-cimbru proaspăt
-50 g de unt sau 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
-coriandru sau pătrunjel proaspăt, tocat fin
-parmezan ras
-1 ou
-ras-el-hanout, pentru o variantă condimentată
-opțional: trufe
-coajă de portocală rasă, pentru aromatizare
-ouă de prepeliță poșate, pentru decor
Rețetă de mămăligă fine dining. Mod de preparare
Într-o oală adâncă, puneți la încălzit supa concentrată de legume și laptele. Adăugați cimbrul pentru o aromă delicioasă, apoi aduceți amestecul la punctul de fierbere. Turnați mălaiul treptat, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Fierbeți la foc mic până când amestecul devine cremos și consistent.
Chef Hadad recomandă folosirea untului pentru un gust bogat, dar optează adesea pentru ulei de măsline, care „merge mult mai bine cu aroma legumelor și este mai fresh'. La sfârșit, adăugați coriandru proaspăt tocat sau pătrunjel pentru un plus de prospețime.
Lăsați mămăliga să se răcească ușor, apoi încorporați un ou și parmezanul ras. Amestecați bine, întindeți mămăliga pe o tavă și lăsați-o să se răcească complet. După ce s-a întărit, tăiați-o în bucăți și puneți-o pe grătar până se rumenește ușor.
Pentru servire, bucătarul sugerează adăugarea unui sos de roșii și ciuperci sau a unor fulgi suplimentari de parmezan, transformând-o într-o veritabilă „pizza de mămăligă'.
Varianta condimentată de mămăligă cu ras-el-hanout
Pentru o reinterpretare mai exotică, adăugați condimentele ras-el-hanout în mămăligă, pentru a-i da o aromă intensă, potrivită alături de carne.
Mămăliga fine dining cu trufe
După ce mămăliga este gata, adăugați trufe rase și un ou poșat deasupra. Pentru un plus de rafinament, Chef Joseph Hadad adaugă un vârf de coajă de portocală rasă, care oferă preparatului un contrast subtil și surprinzător. Poftă bună!
Sursa foto: chefjosephhadad.ro