Un preparat cu o aromă bogată, ușor de făcut și ideal pentru un prânz în familie. Regăsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de mâncare de ardei copți. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Ardeii copți au un gust distinct și fac parte din categoria mâncărurilor ușoare. Tocănița de ardei se potrivește cu o mămăligă caldă, murături sau ardei iuți, iar dacă v-am făcut poftă, vă îndemnăm să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețeta de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci
Citește și: Reţete de supă minestrone
Citește și: Cum să faci vodcă acasă – rețete
Rețetă de mâncare de ardei copți – Ingrediente
6-8 ardei
2 cepe potrivite
3 căței de usturoi
3-4 roșii coapte
1 cană de orez brun
o jumătate de cană de ulei de măsline
oregano și busuioc uscat
o legătură de pătrunjel proaspăt
sare și piper
Rețetă de mâncare de ardei copți – Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Spală, curăță și taie legumele: ardeii fără semințe și codiță.
3. Așează ardeii într-o tavă și coace-i în cuptor până când se rumenesc puțin.
4. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei de măsline până devine sticloasă.
5. Adaugă usturoiul și amestecă bine.
6. Adaugă roșiile, sarea, piperul, oregano și busuiocul în tigaie, lăsând să fiarbă până sosul se îngroașă.
7. Fierbe orezul brun conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
8. Scoate ardeii din cuptor și lasă-i să se răcească puțin, potrivit fanatik.ro.
9. Umple ardeii copți cu amestecul de orez și sos de roșii.
10. Coace la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi presară pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.
Sursa foto: Freepik