Această rețetă de mâncare de roșii este cunoscută și sub denumirea de tocană de roșii. Are foarte multe legume în compoziție, este gustoasă, plină de savoare și perfectă pentru lunile de vară. Ingredientele sunt ieftine și ușor de găsit, ceea ce este foarte avantajos.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă mâncare de roșii foarte simplu de pregătit, chiar și pentru cei care nu au experiență în bucătărie! Deși este un preparat vegetarian, este foarte sățios și mai ales sănătos, pentru că ingredientele sunt, preponderent, legume bogate în vitamine, cantitatea de ulei folosită în prepararea acestei rețete de mâncare de roșii este foarte mică, iar condimentele pot fi schimbate, în funcție de gust.
Citește și: Tochitură de porc cu cârnați. Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă salata orientală. Este perfectă pentru post
Citește și: Rețetă de mazăre scăzută. Preparat perfect pentru vară
Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă. Rapid și gustos
La această rețetă de mâncare de roșii putem adăuga și
carne, dar așa este mult mai „ușoară’, mai ales că vorbim despre o mâncare
specifică verii tocmai pentru că varietatea de legume este mult mai mare.
Ingredientele sunt puține și simple, iar mâncarea de roșii este cunoscută mai
ales în zonele în care se practică agricultura, pentru că găsim în grădina de
zarzavaturi tot ce avem nevoie! Iată explicația detaliată pentru această rețetă
de mâncare de roșii.
Ingrediente mâncare de roșii
Pentru această rețetă de mâncare de roșii vom avea nevoie
de:
- 2-3 cepe medii;
- Un kilogram de roșii;
- 20-30 ml. de ulei;
- 3 căței de usturoi;
- Un ardei gras roșu;
- Un morcov;
- Un ardei iute;
- Sare și piper, boia de ardei iute, busuioc (sau alte condimente, în funcție de gust).
Mod de preparare rețetă mâncare de roșii
- Punem
pe foc o cratiță cu apă, crestăm roșile în cruce și le punem la fiert atunci
când apa dă în clocot. Le fierbem aproximativ un minut și le scoatem cu o spumieră
direct într-un castron cu apă foarte rece; - Scurgem
roșiile și le decojim cu grijă, după care le tăiem în cubulețe medii; - Luăm
o cratiță pe care o punem la foc cu 1-2 linguri de ulei, iar când uleiul se
încinge adăugăm ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe și morcovul
tăiat cubulețe; - Adăugăm
un praf de sare și lăsăm legumele la călit la foc mic; - După
ce s-a călit ceapa, adăugăm roșiile tăiate cuburi, încă un praf de sare și alte
condimente precum piper sau boia, după gust; - Începem
să amestecăm ușor odată ce roșiile au lăsat suc, pentru a nu le zdrobi; - Adăugăm
usturoiul și lăsăm gustoasa mâncare de roșii pe foc încă 10-15 minute, până
scade sucul lăsat de roșii. La final, putem pune pătrunjel sau busuioc
proaspăt, pentru un plus de savoare.
Secretul pentru ca această rețetă de mâncare de roșii să aibă un gust desăvârșit este să alegem roșii coapte și cărnoase, pe care nu le gătim prea mult. Poftă bună!
- Daca vrei sa ai camara plina, invata sa faci bulion de rosii si suc de rosii!
Sursa FOTO: Shutterstock.