Rețetă de marmeladă de gutui. O rețetă ușor de făcut, delicioasă și perfectă pentru sezonul în care ne aflăm. În această perioadă, gutuile sunt la mare căutare, având în vedere faptul că pot fi consumate în cele mai inedite moduri. Iată ingredientele necesare și modul de preparare pentru marmelada de gutui!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de marmeladă de gutui. Aceste fructe au un gust și un miros aparte, motiv pentru care sunt folosite în diferite preparate. Pot fi utilizate pentru a face gem, jeleuri, compoturi, suc sau chiar vin. Marmelada de gutui te va duce cu gândul direct în copilărie, fiind un preparat extrem de îndrăgit de gospodine. Vei avea nevoie de numai patru ingrediente și aproximativ o oră și jumătate din timpul tău.
Citește și: Cum se afumă carnea și peștele
Citește și: Rețetă de tocană de legume cu orez
Citește și: Rețetă de plăcintă cu gutui
Citește și: Rețetă de cârnați de Pleșcoi
Rețetă de marmeladă de gutui – Ingrediente
2 kg de gutui
1 kg zahăr
200 ml apă
zeamă de la o lămâie
Rețetă de marmeladă de gutui – Mod de preparare
1. Începeți cu gutuile. Acestea se spală bine, astfel încât să fie îndepărtat tot puful. Ulterior, gutuile se taie în cubulețe potrivite și se pun în oala cu presiune cu zahărul și se lasă la fiert timp de 15 minute.
2. Ulterior, gutuile se pasează cu un blender vertical până se obține o pastă omogenă, potrivit spynews.ro.
3. În această etapă, se zeama de la o lămâie sau suc de lămâie. Compoziția se toarnă în borcane. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik