O rețetă perfectă pentru iubitorii de dulciuri. Maruxas de nata – biscuiți crocanți, delicioși și ideali pentru a fi savurați alături de o băutură caldă. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Probabil cea mai simplă rețetă de biscuiți pe care o poți face. Ai nevoie de doar patru ingrediente și, fără prea multă bătaie de cap, vei obține un desert gustos și crocant, perfect pentru a-ți răsfăța papilele gustative.
Citește și: Rețetă de zuppa inglese. Un delicios desert italian
Citește și: Reţetă autentică italiană de sos ragu alla bolognese
Citește și: Rețetă de plăcintă cu fasole, un preparat englezesc savuros
Citește și: Rețeta „Amor Polenta'. Este un desert italian delicios
Rețetă de Maruxas de nata – Ingrediente
250 ml smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
160 g zahăr brun
40 g zahăr alb
250 g făină
Rețetă de Maruxas de nata – Mod de preparare
1. Într-un castron, amestecă cele două tipuri de zahăr, apoi adaugă smântâna pentru frișcă și mixează până devine omogen.
2. Încorporează făina și amestecă cu o spatulă până obții un aluat uniform.
3. Frământă aluatul cu mâinile până când acesta se desprinde ușor de marginea vasului, potrivit dcnews.ro.
4. Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
5. Formează mici biluțe din aluat, pune-le pe tavă și aplatizează-le ușor cu palma.
6. Coace biscuiții timp de 20 de minute, lasă-i să se răcească și servește-i cu o cană de cafea sau ceai.
Sursa foto: Freepik