Vă recomandăm o rețetă deliciosă, ideală pentru o cină cu prietenii. Timpul de preparare este ceva mai îndelungat, însă vă garantăm un rezultat culinar pe măsură. Mai jos, găsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru medalioanele de porc în sos de piper. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Medalioanele de porc în sos de piper sunt un preparat clasic din bucătăria germană. Sosul cremos se îmbină perfect cu carnea ușor picantă, un adevărat deliciu pentru gurmanzi. Cantitățile din această rețetă sunt potrivite pentru patru porții.
Citește și: Rețetă de pui piri-piri cu cartofi dulci și broccoli
Citește și: Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie
Citește și: Rețeta de tocăniță de pui a lui Sorin Bontea. Care este secretul lui pentru un gust unic al mâncării
Citește și: Rețetă de supă de linte cu costiță afumată
Rețetă de medalioane de porc în sos de piper – Ingrediente
600 grame de file de porc,
250 grame de smântână de gătit de 15% – 200 ml,
3 linguri de ardei verde murat,
2 căței de usturoi,
1 frunză de dafin,
2 linguri ulei vegetal,
1 lingură sos de soia,
un pahar de vin,
1 linguriță de muștar,
3 crenguțe de cimbru proaspăt,
sare și piper după gust.
Rețetă de medalioane de porc în sos de piper – Mod de preparare
1. Taie fileul de porc în medalioane de 2-3 cm grosime și asezonează-le cu sare și piper.
2. Prăjește medalioanele în ulei încins până devin aurii pe ambele părți.
3. Adaugă usturoiul și foaia de dafin și prăjește-le pentru puțin timp. Mai apoi, scoate carnea din tigaie.
4. Zdrobește boabele de piper în tigaie și adaugă sosul de soia, vinul și muștarul. Lasă să fiarbă câteva minute.
5. Adaugă smântâna și fierbe sosul la foc mediu până devine cremos, timp de 5-8 minute.
6. Adaugă frunzele de cimbru în sos, potrivit stiridiaspora.ro.
7. Medalioanele se adaugă în sos și se mai gătesc pentru 5 minute.
8. Servește medalioanele în sos cremos de piper cu piure de cartofi sau paste, ornate cu cimbru proaspăt.
Sursa foto: Freepik