Dacă sunteți pasionat de produse de patiserie, vă recomandăm o rețetă de casă, delicioasă și ușor de făcut. Mai jos regăsiți ingredientele și modul de preparare pentru merdenele cu foi de plăcintă. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Merdenelele se prepară foarte ușor și aduc cu ele gustul copilăriei. Dacă preferi o alternativă dietetică, poți înlocui unele ingrediente de mai jos cu tărâțe de ovăz, fulgi de drojdie inactivă sau lapte semidegresat.
Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie
Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad
Rețetă de merdenele cu foi de plăcintă – Ingrediente
un pachet de foi de plăcintă
sare
ulei / unt
un gălbenuș pentru uns
100 g smântână
250 de g brânză vaci
250 g telemea
ouă
Rețetă de merdenele cu foi de plăcintă – Mod de preparare
1. Începe prin a scoate foile de plăcintă din congelator și lasă-le să se dezghețe.
2. Rade telemeaua folosind o răzătoare și amestec-o cu smântâna.
3. Adaugă două gălbenușuri, brânza de burduf și cea de vaci în amestec, potrivit spynews.ro.
4. Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei sau unt folosind o pensulă și îndoaie-le.
5. Pune amestecul de brânzeturi în mijlocul fiecărei foi și lasă puțin spațiu la margini.
6. Repetă procesul până când umpli toate foile de plăcintă.
7. Unge marginea fiecărei merdenele cu ulei sau unt și lipește-le.
8. După ce sunt pregătite, unse cu gălbenuș, așează merdenelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea împăturită în jos, și coace-le în cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când devin aurii.
Sursa foto: Freepik