O rețetă perfectă pentru amatorii de dulciuri. Se prepară foarte ușor, în câțiva pași simpli, și vă garantăm că preparatul este un răsfăț pentru papilele gustative. Mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru merele trase în ciocolată cu fistic. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Merele trase în ciocolată sunt o gustare perfectă și nu conțin multe calorii, astfel că se pretează și pentru cei care țin dietă. Ciocolata topită și fisticul se îmbină perfect cu gustul proaspăt al merelor.
Citește și: Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac
Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea
Citește și: Care este diferența dintre rețeta de ciorbă rădăuțeană și rețeta de ciorbă „a la grec'
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă și năut
Rețetă de mere învelite în ciocolată și fistic – Ingrediente
3 bucati mere golden sau bot de iepure
200 g ciocolata menaj sau cu lapte
1 bucata fiola vanilie
50 g fistic pisat
Rețetă de mere învelite în ciocolată și fistic– Mod de preparare
1. Taie merele în felii și îndepărtează sâmburii și părțile tari.
2. Topește ciocolata folosind metoda bain-marie, adăugând esența de vanilie după topire și amestecând bine.
3. Înmoaie fiecare felie de măr în ciocolată, doar până la jumătate, apoi lasă-le la uscat pe un grătar.
4. Presară fistic pe partea acoperită cu ciocolată, potrivit retete.unica.ro.
5. Lasă merele la răcit până când ciocolata se întărește.
Sursa foto: Pexels