Mozzarella este o specialitate italiană și a cucerit bucătăriile internaționale datorită gustului irezistibil și delicat al brânzei. Deși pare greu de crezut, puteți face acest preparat în casă, în doar 30 de minute. Mai jos, găsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Mozzarella este orginară din sudul Italiei, fiind a treia cea mai consumată brânză italiană în străinătate. Inițial, aceasta era produsă doar din lapte de bivoliță, însă astăzi există și alternative din lapte de vacă sau mixt.
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă și năut
Citește și: Rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars
Citește și: Rețetă de gogoși pufoase, fără lapte și ouă
Citește și: Rețetă de covridog de casă
Rețetă de mozzarella de casă – Ingrediente
1 linguriță și 1/2 sare de lămâie
300 ml apă
4 L lapte gras
1 lingură sare
2 linguri de cheag
Rețetă de mozzarella de casă – Mod de preparare
1. Dizolvă sarea de lămâie în 240 ml apă și cheagul în restul de 60 ml apă, în vase separate.
2. Toarnă laptele într-o oală și adaugă sarea de lămâie dizolvată. Încălzește compoziția la foc mediu până ajunge la 32-33 grade Celsius.
3. Îndepărtează oala de pe foc și adaugă cheagul dizolvat. Amestecă ușor, apoi acoperă oala și las-o 5 minute.
4. Verifică dacă laptele s-a închegat. Dacă nu, lasă-l să se întărească. Apoi, folosind un cuțit lung, taie-l în bucăți individuale: crestează linii paralele verticale și apoi linii paralele orizontale.
5. Pune oala înapoi pe foc mediu până când brânza atinge 40 grade Celsius. Amestecă ușor pe măsură ce se încălzește.
6. Îndepărtează oala de pe foc și continuă să amesteci ușor timp de 5 minute, potrivit retete.unica.ro.
7. Folosind o spumieră, scurge zerul și pune mozzarella în cuptorul cu microunde timp de 1 minut, pentru ca brânza să ajungă la o temperatură internă de 55 grade Celsius.
8. Presară sarea deasupra brânzei, apoi pune-ți mănușile chirurgicale.
9. Întinde și împăturește mozzarella cu ambele mâini până capătă un aspect lucios.
10. Formează biluțele de mozzarella după preferințe. Brânza se poate păstra la frigider pentru o săptămână, într-un vas etanș umplut cu zerul rămas.
Sursa foto: Freepik