Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. În calendarul ortodox, pe data de 9 martie sunt pomeniți cei 40 de Mucenici din Sevastia. Conform tradiției, toate gospodinele pregătesc mucenici în această zi. Cătălin Scărlătescu, cunoscutul jurat de la „Chefi la cuțite', a dezvăluit secretul celor mai pufoși și aromați mucenici. Iată ingredientele necesare și modul se preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. În funcție de regiunea geografică, mucenicii se prepară după o rețetă diferită. În Moldova, aceștia sunt copți din aluat de cozonac, iar la final se ung cu miere și nucă. În Muntenia, aceștia sunt mai mici și se fierb în apacă cu zahăr. Iată cum se prepară acest desert delicios după rețeta lui Cătălin Scărlătescu!
Citește și: Rețeta de paste cu feta, la cuptor, de pe TikTok
Citește și: Rețetă de seitan, cu legume și condimente
Citește și: Rețeta de prăjitură cu mere, fără făină albă, unt și lapte
Citește și: Briam – mâncare grecească de post cu legume. Rețeta pas cu pas
Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu – Ingrediente
500 g făină
50 g drojdie
200 ml apă călduță
un praf de sare
zahăr vanilat
100 ml ulei
800 g de nucă măcinată
o linguriță de scorțișoară
350 g de zahăr
un praf de sare
esență de rom
coaja de la o lămâie
2 sau 3 litri de apă
Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu – Mod de preparare
1. Într-un vas încăpător, se pun făina drojdia, sarea, zahărul vanilat, uleiul și puțină apă călduţă. Toate ingredientele se amestecă pentru a se forma un aluat, care se lasă la dospit pentru câteva minute.
2. În această etapă, aluatul se întinde pe un blat presărat cu puțină făină. Acesta se taie fășii și se formează opturi mici.
3. Mucenicii se fierb timp de câteva minute, se scurg, apoi se bagă la cuptor. După ce s-au copt, aceștia se lasă la răcit peste noapte.
4. Pentru zeamă, se pune apa la fiert, apoi se adaugă coaja de lămâie, praful de sare, zahărul vanilat și linguriță de scorţişoară, potrivit realitateatv.net.
5. În final, se pun mucenicii și nuca. Poftă bună!
Sursa foto: Arhivă Viva!