Rețetă de murături țărănești. Sunt bune toată iarna

.

Dacă vrei să te asiguri de pe acum că la iarnă ai murături țărănești din belșug, ți-am pregătit o rețetă cunoscută de multe gospodine! Secretul datorită cărora rezistă atât de mult timp este aciditatea lichidului cu care umpli borcanele.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În general, la orice rețetă de murături țărănești se recomandă să folosești borcane sau butoaie mari, pentru că se conservă mai bine și astfel te vei bucura de ele toată iarna. Secretul este să folosești borcane înalte și nu late, pe care să le depozitezi într-un loc ferit de soare. Temperatura în care păstrezi borcanele de murături asortate trebuie să fie constantă.


Citește și: Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Un deliciu!

Citește și: Castraveți în oțet. Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Pandișpan reinventat

Citește și: Rețetă de sfeclă roșie la borcan. Simplu de preparat

Mai mult decât atât, gustul murăturilor depinde foarte mult de condimentele pe care le vei folosi. Deși mulți oameni recomandă sare, boabe de muștar și crenguțe de vișin, noi am descoperit alte variante bune, pe care le putem combina cu acestea.


Ingrediente murături țărănești

  • 5
    kilograme de gogonele;
  • 5
    kilograme de gogoșari;
  • 2
    kilograme de morcovi;
  • 2-3
    crenguțe de cimbru;
  • 10
    linguri de sare;
  • 7 litri
    de apă;
  • 1.25
    litri de oțet;
  • 1
    kilogram de zahăr;
  • 5 foi
    de dafin;
  • 20 de
    boabe de piper;
  • 2
    linguri de boabe de muștar;
  • 1-2
    crenguțe de vișin;
  • 5
    căței de usturoi.

Mod de preparare rețetă de murături țărănești

  • Spălăm
    toate legumele și începem să tăiem gogonelele și morcovii feliuțe, iar ardeiul
    fâșii. Le amestecăm într-un bol și punem apă peste ele, asigurându-ne că le
    acoperă;
  • Punem
    la fiert o oală cu 5 litri de apă, 4 linguri de sare, cimbru și usturoiul, o
    lăsăm să dea în clocot și apoi o turnăm peste legume. O lăsăm să se răcească;
  • Scoatem
    legumele într-o sită și le lăsăm la scurs, ca mai apoi să le punem în borcane
    mari;
  • Punem
    la fiert apa, oțetul, zahărul, sarea, piperul, boabele de mușar și foile de dafin
    și după ce încep să fiarbă adăugăm compoziția în borcanele de murături, până ce
    acoperă legumele;
  • Odată
    ce borcanele sunt pline, adăugăm câte 1-2 crenguțe de vișin, punem capacele și
    le lăsăm cu gura în jos, pentru a se izola bine.

Cea mai simplă rețetă de murături țărănești va fi gata în cel mult o săptămână. După ce deschideți un borcan, trebuie depozitat la loc răcoros.

Sursa FOTO: Shutterstock.