Rețetă de mușchiuleț poșat cu unt și piure de mazăre. Este un preparat delicios, care cu siguranță te va ajuta să-ți surprinzi invitații. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de mușchiuleț poșat cu unt și piure de mazăre este simplă, însă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios.
Rețetă de mușchiuleț poșat cu unt și piure de mazăre. Ingrediente
Pentru mușchiulețul de porc:
-500 g de mușchiuleț de porc
-1 litru de apă
-100 g de unt
-2 căței de usturoi
-2 crenguțe de cimbru
-2 crenguțe de rozmarin
-1 foaie de dafin
-sare
-piper
Pentru piureul de mazăre:
-300 g de mazăre congelată sau proaspătă
-50 ml de smântână lichidă pentru gătit
-30 g de unt
-1 cățel de usturoi •
-sare
-piper
-opțional: o linguriță de suc de lămâie
Pentru servire (opțional):
-fulgi de migdale prăjiți
-ulei de măsline
Rețetă de mușchiuleț poșat cu unt și piure de mazăre. Mod de preparare
Într-o cratiță mare, pune apa la fiert împreună cu usturoiul zdrobit, cimbrul, rozmarinul și foaia de dafin. Adaugă sare și piper în apă, apoi redu focul pentru a menține un clocot ușor. Introdu mușchiulețul în apă și gătește-l la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute, până când are o textură suculentă. Scoate mușchiulețul și lasă-l să se odihnească câteva minute.
Într-o tigaie, topește untul și rumenește ușor mușchiulețul pe toate părțile pentru a-i oferi o crustă aurie și aromată.
Fierbe mazărea în apă cu puțină sare timp de 5-7 minute, până devine fragedă. Scurge mazărea și transfer-o într-un blender împreună cu untul, smântâna lichidă și usturoiul tocat fin. Pasează până obții un piure fin și cremos. Dacă este prea gros, adaugă puțină apă sau smântână. Condimentează cu sare, piper și suc de lămâie pentru un plus de prospețime.
Feliază mușchiulețul de porc în rondele subțiri. Așază un strat de piure de mazăre pe farfurie și așează feliile de mușchiuleț deasupra. Decorează cu fulgi de migdale prăjiți și stropește cu puțin ulei de măsline. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube