Rețetă de muștar de casă. Muștarul este o condiment folosită pe scară largă în bucătărie pentru a adăuga gust și aromă mâncărurilor. Poate fi folosit ca sos sau condiment pentru carne, sandvișuri, hot-doguri, salate și multe alte mâncăruri. Iată cum poți prepara o delicioasă rețetă de muștar de casă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de muștar de casă. Există două tipuri principale de muștar:
Muștarul preparat din semințe de muștar este făcut din semințe de muștar măcinate, apă, oțet, sare și alte arome adăugate, cum ar fi miere sau condimente. Există mai multe varietăți de muștar preparat, cum ar fi muștarul american, muștarul francez (Dijon), muștarul german, muștarul cu miere și altele. Acest tip de muștar are o gamă variată de arome și niveluri de picant, în funcție de ingredientele utilizate.
Muștarul în formă de pastă: Acesta este un tip de muștar care nu este preparat din semințe de muștar măcinate, ci dintr-o pastă de muștar pregătită din semințe de muștar întregi și alți aditivi, cum ar fi oțetul și condimentele. Acesta este mai puțin picant decât muștarul preparat din semințe de muștar și are o textură mai uniformă. Iată o rețetă de muștar de casă, recomandată de CSID.ro.
Citește și: Rețetă de fasole bătută. Cum faci cea mai delicioasă fasole bătută
Citește și:Rețetă de dovleac umplut cu creveți
Citește și:Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe
Citește și:Rețete de gogonele murate cu conopidă
Rețetă de muștar de casă. Mod de preparare
- 120 grame boabe de muștar
- 60 ml oțet din cidru de mere sau oțet din vin alb
- o jumătate de linguriță de sare
- un sfert de linguriță de pudră de turmeric
- un sfert de linguriță de boia dulce sau iute (după preferințe)
- puțină pudră de usturoi
- puțină pudră de ceapă
- puțină pudră de scorțișoară
- 1 lingură de miere de albine
- 375 ml apă plată
Rețetă de muștar de casă. Mod de preparare
- Pune boabele de muștar în blender și mixează până obții o pudră fină.
- Pune toate condimentele într-un castron și amestecă-le.
- Pune o cratiță pe foc și toarnă mixul de condimente. Lasă pe foc mic aproximativ 45 de
minute, amestecând ocazional. - Adaugă oțetul în cratiță și mai lasă amestecul pe foc 5-10 minute, amestecând din când în când.
- Adaugă mierea de albine în muștar și amestecă (dacă vrei ca muștarul să fie mai dulce,
poți adăuga mai multă miere). - Toarnă compoziția într-un borcan sterilizat și acoperă cu capac.
- Introdu borcanul cu muștar la frigider abia după ce se răcește complet.
- Muștarul poate fi mâncat a doua zi.
FOTO: Pixabay