Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor

.

Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor. De obicei, nachos sunt servite ca aperitiv sau gustare și pot fi găsite în multe restaurante mexicane sau de tip tex-mex. Ele pot fi pregătite și în variante mai simple, folosind doar chipsuri de porumb și brânză topită, sau pot fi făcute mai complexe cu adăugarea diverselor sosuri și legume. Iată o rețetă delicioasă de nachos cu pui și brânză la cuptor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor. Nachos sunt un preparat culinar originar din Mexic, format în general din chipsuri de porumb crocante acoperite cu diverse ingrediente, cum ar fi brânza topită, frijoles (fasole fiartă sau refried beans), jalapeños tăiați mărunt, guacamole, smântână, pico de gallo (sos de roșii, ceapă, coriandru și ardei iute tăiate mărunt) și alte adaosuri la alegere. Iată o rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor, recomandată de divainbucatarie.ro.


Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor. Ingrediente

  • 300 g chipsuri tortilla (200 g bio si 100 g picante)
  • 1/2 piept de pui la grill
  • 5 linguri fasole rosie din conserva
  • 220 g branza rasa (cheddar, gouda, mozzarella sau cascaval)
  • 1 avocado mare copt
  • 20 rosii cherry
  • 4 linguri salsa picanta de rosii
  • ardei iute (de preferat jalapeno)
  • coriandru  sau patrunjel verde

Ingrediente salsa picanta de rosii

  • 400 g rosii din conserva
  • 1/2 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingurita suc lamaie
  • sare
  • piper

Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor. Mod de preparare

  1. Radeți branza si tăiați pieptul de pui in fasii. Presărați branza (gouda sau cheddar), fasii de piept de pui pregatit la gratar si boabe de fasole.
  2. Puneți brânza astfel încât să suprapuneți bucațile de tortilla, si sub ele branza si bucati de carne.
  3. Puneți-le in cuptorul preincalzit la 200° C pentru aproximativ 10 minute. Important este ca acestea sa fie calde-spre fierbinti si branza topita.
  4. Scoateți-le din cuptor si presărați rosii cherry taiate in jumate sau felii, avocado feliat (si stropit cu suc de lamaie in prealabil pentru a nu oxida), cateva frunze de coriandru (eu am folosit patrunjel).
  5. Puneți și puțin sos salsa picant, dar si ardei iute feliat. In tava cu tortilla picanta puteți să nu mai puneți ardei iute.

FOTO: Pixabay