Rețetă de negresă cu pere și gutui

 Ifrim Georgiana
.

Dacă te numeri printre amatorii de dulciuri, își recomandăm o rețetă delicioasă, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. Mai jos găsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru negresa cu pere și gutui. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Negresa este un desert iubit de toată lumea, iar rețeta de mai jos este „îmbunătățită' cu pere și gutui. Pașii de urmat sunt relativ simpli, iar gustul dulce-acrișor te va surprinde de la prima mușcătură.

Citește și: Rețetă de tsoureki sau cozonac grecesc. Desert inedit pentru masa de Paște

Citește și: Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Iată cum se prepară o pască delicioasă în câțiva pași simpli!

Citește și: Rețetă de friptură de miel în stil italian

Citește și: Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

Rețetă de negresă cu pere și gutui – Ingrediente

3 ouă

200 g zahăr

100 ml ulei vegetal (poate fi și ulei de cocos, pentru un gust mai intens)

200 g făină

50 g cacao

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță sare

2 pere mari, curățate și tăiate cubulețe

2 gutui mari, curățate și tăiate cubulețe

Oțet balsamic pentru servire (opțional)

Rețetă de negresă cu pere și gutui – Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pregătiți o tavă de copt de 20×30 cm. Ungeți-o cu unt sau tapetați cu foaie de copt.

2. Într-un bol mare, bateți ouăle și zahărul până obțineți o compoziție spumoasă. Adăugați uleiul și continuați să amestecați.

3. Într-un alt bol, combinați făina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

4. Adăugați treptat ingredientele uscate în amestecul de ouă și zahăr. Amestecați până obțineți un aluat neted.

5. Tăiați perele și gutuile în cubulețe. Adăugați-le în aluat și amestecați ușor pentru a le distribui uniform.

6. Turnați aluatul în tava pregătită și uniformizați suprafața.

7. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă s-a copt bine.

8. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o scoate, potrivit bucataras.ro.

9. După ce s-a răcit, scoateți prăjitura din tavă și tăiați-o în bucăți egale.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton