Rețetă nuci umplute. Când ne gândim la nuci umplute, cu siguranță, ne gândim la copilărie. Știm că este un desert extrem de delicios și simplu de făcut. Astfel, dacă vrei să te transpui în timp, îți recomandăm această rețetă de nuci umplute.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă nuci umplute. Pentru această rețetă o să ai nevoie de următoarele ingrediente, așa că trebuie să pregătești totul din timp. De asemenea, trebui să ții cont și de anumiți pași pentru a face cele mai bune nuci.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme'.Extrem de gustoasă!
Citește și: Rețetă de supă minestrone.Simplă și gustoasă!
Citește și: Rețetă de shaorma de post.Ușor de preparat!
Rețetă nuci umplute. Ingrediente
200 g unt
3 ouă
500 g făină
120 g zahăr pudră
6 g praf de copt
ulei
Pentru cremă:
2 ouă
100 g zahăr pudră
1 zahăr vanilat
100 g ciocolată
150 g unt
15 g pudră cacao
sare
Rețetă nuci umplute. Mod de preparare
- Se va amesteca untul cu zahărul pudră, după care se vor adăuga ouăle treptat. Tot treptat se vor adăuga făina, dar și praful de copt.
- Alatul obținut se va lăsa la frigider pentru 1 o oră, iar apoi te vei ocupa de fomarea propriu-zisă a biluțelor. Acestea ar trebui să aibă în jur de 7 g fiecare.
- După ce am obținut nucile, acum ne vom ocupa să ungem forma cu puțin ulei și o lăsăm pentru câteva minute la încins. Avem grijă să punem în formă cantitatea necesară și nu apăsam foarte tare, pentru a nu da pe lângă.
- Ar trebui să lăsați pe fiecare parte în jur de 30 de secunde, iar apoi să le întoarceți, scrie BZI.
- După ce am terminat de făcut cojile pentru nuci, ne vom ocupa de umplutură.
- Ouăle se amestecă cu zahărul. Ulterior vom adăuga și sarea, dar și vanilia. Așezăm pe baie de abur și adăugăm și cicolata, pe care o lăsăm să se topească bine.
- Se dă jos castronul și se lasă la răcit. Cu câteva ore înainte de a te apuca de rețetă, este indicat să amesteci untul cu cacao și să bagi compoziția la frigider.
- Acum ne vom ocupa de umplut nucile. Fiecare coajă de nucă se va umple cu cremă și se lipește bine, însă avem grijă să îndepărtăm excesul.
- După ce am terminat totul, dăm nucile prin zahăr pudră.
Poftă bună!
sursă foto- Shutterstock
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik