Rețetă de ouă gratinate la cuptor cu sos bechamel, ciuperci și șuncă. Preparatul perfect pentru a folosi ouăle rămase de la Paște

Rețetă de ouă gratinate la cuptor cu sos bechamel, ciuperci și șuncă. Preparatul perfect pentru a folosi ouăle rămase de la Paște. Este o mâncare cu adevărat delicioasă, care va reuși cu siguranță să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Deși la prima vedere ouăle gratinate la cuptor par un preparat modest, combinate cu un sos bechamel, o umplutură bogată de ciuperci și șuncă, și o crustă aurie de brânzeturi, ele se transformă într-un fel rafinat, demn de un brunch elegant sau de o cină specială. Această rețetă aduce împreună gusturi clasice și tehnici fine.

Rețetă de ouă gratinate la cuptor cu sos bechamel, ciuperci și șuncă. Ingrediente

Pentru ouă și umplutură:

-8 ouă mari

-150 g de ciuperci champignon, tocate mărunt

-100 g șuncă crud-uscată (sau prosciutto), tocată cubulețe

-1 ceapă mică, tocată fin

-1 cățel de usturoi, zdrobit

-1 lingură de unt

-sare

-piper

-nucșoară

Pentru sosul bechamel:

-40 g de unt

-40 g de făină

-400 ml de lapte cald

-50 g de parmezan ras

-sare

-piper alb

-nucșoară

Pentru gratinare:

-100 g de cașcaval ras

-2 linguri de parmezan ras

-puțin unt pentru uns vasul

Citește și: Cum pregătește Gina Bradea carnea pentru mici

Citește și: Rețetă de ouă umplute colorate. Este un preparat perfect pentru masa de Paște

Citește și: Lele a răbufnit după ce s-a spus că ar fi bătut-o pe Andra Volos: „Aseară eram împreună, deci nu există niciun dosar. A fost o discuție mai aprinsă, iar eu am plecat de acasă'

Citește și: Concurenți Tempting Fortune România, primele declarații. Jean Gavril și Tavi Clonda, printre vedetele care vânează premiul de 300.000 de euro

Rețetă de ouă gratinate la cuptor cu sos bechamel, ciuperci și șuncă. Mod de preparare

Ouăle rămase de la Paște trebuie decojite și tăiate în jumătăți perfecte. Într-o tigaie, topește untul și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă usturoiul, ciupercile și gătește până scade lichidul. Adaugă șunca și mai călește 1-2 minute. Pasează gălbenușurile fierte cu furculița și amestecă-le în tigaie. Potrivește de sare, piper și puțină nucșoară.

Umple albușurile cu această compoziție și pune-le într-un vas termorezistent uns cu unt.

Într-o crăticioară, topește untul, adaugă făina și gătește un minut amestecând continuu. Adaugă treptat laptele cald, amestecând cu telul până se îngroașă. Condimentează cu sare, piper alb și nucșoară. Adaugă parmezanul și amestecă până se topește.

Toarnă sosul bechamel peste ouăle umplute. Presară cașcavalul și parmezanul deasupra și dă totul la cuptor la temperatura de 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute sau până se formează o crustă aurie și crocantă. Servește cu o salată verde sau legume sote. Poftă bună!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton