Rețetă de ouă umplute cu pastă de ardei. De pe platoul de sărbători nu trebuie să lipsească celebrele ouă umplute. Acestea pot fi servite sub diferite forme, însă umplutura mea preferată este cea de pastă de ardei. Se prepară ușor, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și în câteva minute pot fi servite. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
În perioada sărbătorilor de iarnă, gospodinele își doresc să prepare cele mai bune rețete pentru familiile lor. Din punctul meu de vedere, de pe masa festivă nu trebuie să lipsească clasicele ouă umplute. Iată o rețetă care va impresiona întreaga familie!
Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!
Citește și: Rețetă plăcintă cu vinete.Ușor de făcut!
Citește și: Rețetă tartă de cocos de post.Un deliciu!
Citește și: Rețetă ciorbă de porc cu legume.Ca la mama acasă!
Rețetă de ouă umplute cu pastă de ardei – Ingrediente
- 5 ouă medii;
- 5 linguri pastă de ardei;
- două linguri de smântână;
- 1/2 linguriţă de muştar;
- 1/3 legătură pătrunjel;
- sare;
- piper;
- bucățele de ardei roşu pentru garnitură.
Rețetă de ouă umplute cu pastă de ardei – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de ouă. Acestea se pun la fiert în apă clocotită pentru aproximativ 10-12 minute.
- După ce sunt fierte, se curăță de coajă și de pieliță și se taie în jumătăți. Albușurile se păstrează, iar gălbenușurile se strivesc cu furculița.
- Peste gălbenușurile zdronite, se pune pasta de ardei, smântâna și muștarul. Se amestecă totul foarte bine până când se formează o compoziție omogenă.
- Se spală pătrunjelul, se toacă mărunt și pune în compoziția obținută anterior. Se condimentează cu sare și piper după gust.
- Albușurile se umplu cu ajutorul unei lingure și se lasă la frigider pentru aproximativ o oră, potrivit Libertatea.
Sursă foto: Shutterstock