Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea

 Ifrim Georgiana
.

Sorin Bontea, fostul jurat de la „Chefi la cuțite', a făcut publică rețeta sa de pâine de casă. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, iar modul de preparare a fost explicat de celebrul bucătar, pas cu pas. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea se prepară cu un singur gram de drojdie și în câțiva pași simpli. Celebrul bucătar obișnuiește să facă pâinea în casă și garantează un rezultat pufos, însă trebuie să vă înarmați cu răbdare.

Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea

Citește și: Care este diferența dintre rețeta de ciorbă rădăuțeană și rețeta de ciorbă „a la grec”

Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă și năut

Citește și: Rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea – Ingrediente

1 kg făină

20 g sare

1 gram frojdie

780 ml apă caldă

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea – Mod de preparare

„Salut! Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și, pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie.

O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore', a spus celebrul bucătar în videoclipul publicat pe rețelele de socializare.

După cele 12 ore, împărțiți aluatul în două bucăți egale și împăturiți colțurile ca la brânzoaice. Procedura se repetă de 8 ori, apoi aluatul se lasă crească încă 50 de minute într-un bol sau coș, având marginea unsă cu puțină făină, la temperatura camerei.

În cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius, se introduce o oală de fontă și se încălzește timp de jumătate de oră. Mai apoi, aluatul dospit se scoate pune în cratiță și se reintroduce în cuptor cu capacul deasupra. În ultimele 15 minute, pâinea se coace fără capac.

Sursa foto: Captură Video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton