Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Pâinea țărănească cu cartofi este un preparat de panificație cu un gust și o textură distincte. Adăugarea cartofilor poate face pâinea mai moale, umedă și uneori mai densă decât variantele de pâine fără cartofi. Iată o rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cartofii adaugă o textură moale și o umiditate sporită la pâine. Acest lucru poate face ca pâinea să fie mai pufoasă și să rămână proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp. Utilizarea cartofilor la prepararea pâinii adaugă un gust mai dulce și bogat acestui preparat de panificație. Iată rețeta de pâine țărănească cu cartofi a actorului Dragoș Bucur.

Citește și: Andra a explicat de ce a avut prompter când a cântat imnul: „Știu toate strofele, le-am cântat de atâtea ori, dar… Am văzut-o la toți artiștii care au cântat.'

Citește și: Cine este fratele Ronei Hartner. Reon locuiește în Canada și lucrează în domeniul aeronauticii

Citește și: Marius Elisei, după ce a fost acuzat că și-a neglijat fiica și că i-a cheltuit alocația: „Îi place foarte mult scandalul. Nu poate să…'. Oana Roman a spus despre el că nu merită să fie numit părinte

Citește și: Johny Romano, după moartea Ronei Hartner: „Ne rugăm pentru fiica ei, din toată inima” / Cei doi au fost parteneri la Te cunosc de undeva

Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Ingrediente

  • 1 kg făină de grâu;
  • 4 cartofi;
  • 2 cepe,
  • 100 gr ulei;
  • 1 cub de drojdie;
  • 1 linguriță de sare;
  • apă călduță cca. 500 ml

Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Mod de preparare

  1. Se pun cartofii la fiert, se curăță de coajă și se pasează ușor cu o furculiță.
  2. Se curăță ceapa, se toacă și se pune la prăjit cu puțin ulei până se caramelizează.
  3. Aveți grijă să nu o ardeți, după care lăsați-o să se răcească.
  4. Într-un vas puneți sare, drojdie și puțină apă și amestecați până se omogenizează.
  5. Se toarnă făina, se adaugă cartofii pasați și ceapa și se formează un aluat puțin mai moale decât în mod normal.
  6. Se lasă aluatul la dospit circa 20-30 de minute până ce își dublează volumul, apoi se pune într-o tavă.
  7. Se unge cu puțin ulei sau cu ou bătut ca să iasă rumenă.
  8. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit și când mirosul de pâine proaspătă inundă încăperea este semnul clar că aceasta este gata de scos de la copt.
  9. Din același aluat se pot face gogoși, cornuri, pizza și turte.

FOTO: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton