Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Pâinea țărănească cu cartofi este un preparat de panificație cu un gust și o textură distincte. Adăugarea cartofilor poate face pâinea mai moale, umedă și uneori mai densă decât variantele de pâine fără cartofi. Iată o rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cartofii adaugă o textură moale și o umiditate sporită la pâine. Acest lucru poate face ca pâinea să fie mai pufoasă și să rămână proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp. Utilizarea cartofilor la prepararea pâinii adaugă un gust mai dulce și bogat acestui preparat de panificație. Iată rețeta de pâine țărănească cu cartofi a actorului Dragoș Bucur.
Citește și: Cine este fratele Ronei Hartner. Reon locuiește în Canada și lucrează în domeniul aeronauticii
Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Ingrediente
- 1 kg făină de grâu;
- 4 cartofi;
- 2 cepe,
- 100 gr ulei;
- 1 cub de drojdie;
- 1 linguriță de sare;
- apă călduță cca. 500 ml
Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Mod de preparare
- Se pun cartofii la fiert, se curăță de coajă și se pasează ușor cu o furculiță.
- Se curăță ceapa, se toacă și se pune la prăjit cu puțin ulei până se caramelizează.
- Aveți grijă să nu o ardeți, după care lăsați-o să se răcească.
- Într-un vas puneți sare, drojdie și puțină apă și amestecați până se omogenizează.
- Se toarnă făina, se adaugă cartofii pasați și ceapa și se formează un aluat puțin mai moale decât în mod normal.
- Se lasă aluatul la dospit circa 20-30 de minute până ce își dublează volumul, apoi se pune într-o tavă.
- Se unge cu puțin ulei sau cu ou bătut ca să iasă rumenă.
- Se bagă tava în cuptorul preîncălzit și când mirosul de pâine proaspătă inundă încăperea este semnul clar că aceasta este gata de scos de la copt.
- Din același aluat se pot face gogoși, cornuri, pizza și turte.
FOTO: Instagram