Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad

.

Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad. Ricotta este adesea folosita in preparate italiene precum lasagna, cannelloni, ravioli sau deserturi ca tiramisu. Are o textura moale, cremoasa si o aroma delicata, facand-o potrivita pentru o varietate de retete. De asemenea, este apreciata pentru continutul sau ridicat de proteine si nutrienti.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad. Branza ricotta este un tip de branza proaspata italiana, fabricata traditional din zer de lapte de oaie, capra sau vaca. Numele „ricotta' provine din limba italiana si inseamna „re-fiarta', referindu-se la procesul de productie al branzei. Sosul de ciuperci este o alegere delicioasă pentru a adăuga un gust bogat și textură cremoasă pastelor și se potrivește de minune la brânza ricotta. Iată rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad


Citește și: Cine este Rebeca Rizea, fetița de la Românii au Talent care a cântat o piesă a Mădălinei Manole. Fratele artistei a izbucnit în plâns: „Dacă o ascultam la radio, puteam să jur că este Mădălina’

Citește și: Anca Pandrea organizează o expoziție cu tablourile lui Iurie Darie, în ziua în care acesta ar fi împlinit 95 de ani: ‘Mi-e tare greu fără el…/ EXCLUSIV

Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad. Ingrediente

  • 180 g de brânză ricotta;
  • 6-8 bucăți de ciuperci;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 shallot mici;
  • 3 linguri de vin alb sec;
  • 1/2 pachet de paste;
  • 70 g de unt;
  • 300 g de smântâna pentru gătit;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • un polonic de apă de pe paste;
  • parmezan ras (cât luați cu degetele de 2 ori);
  • un vârf de cuțit de scorțișoară;
  • sare și piper după gust.

Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad. Mod de preparare

„ 1. Aduceți la fierbere apa cu sare. Fierbeți pastele conform ambalajului și salvați 1 polonic de apă de pe paste. Nu spălați pastele când le scurgeți.

2. Între timp, încălziți uleiul.Adăugați untul, iar înainte să se topească, adăugați ceapa shallot tocată mărunt. Amestecați, apoi adăugați usturoiul tocat mărunt și gătiți până când ceapa devine translucidă.


3. Adăugați ciupercile feliate și gătiți timp de 3-4 minute. Turnați vinul, amestecați puțin, până se eliberează aburul, apoi presărați scorțișoara și amestecați din nou.

4. Puneți ricotta, încorporați și gătiți un minut, turnați smântâna, amestecați, asezonați cu sare și piper, apoi mai gătiți încă 2 minute.

5. Turnați polonicul de apă de pe paste, încorporați și gătiți timp de un minut. Presărați parmezanul și amestecați de câteva ori, apoi puneți pastele în sos.


6. Amestecați bine, condimentați cu sare și piper dacă este nevoie. Serviți cald cu parmezan ras deasupra. Poftă bună! ‘, a spus chef Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram.

FOTO: Facebook Instagram