Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu. Pesto este un sos italian originar din regiunea Liguria, situată în nord-vestul Italiei. Sosul de bază este preparat folosind ingrediente precum busuiocul sau mugurii de pin. Iată cum poți face un preparat de post din paste cu sos de pesto de busuioc și rucola, după o rețetă de Cătălin Scărlătescu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu. Pesto poate fi folosit ca sos pentru paste, în sandwich-uri sau în diverse alte preparate culinare. Este un sos versatil și gustoasă, apreciat pentru savoarea sa bogată și proaspătă. Ingredientele nu sunt unele pretențioase, mai ales că este vorba de o rețetă de post. Iată cum poți prepara rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu.

Citește și: Bianca Drăgușanu, petrecere fabuloasă în alb și negru, la 42 de ani, în localul iubitului ei: „Cel mai frumos cadou…'. Ce mesaj emoționant i-a transmis Gabi Bădălău

Citește și: „Îi ajut pe toți, dar toată lumea trebuie să muncească. De exemplu, lui Marius i-am făcut casă. Luminița, casă. Celălalt frate…' Cum și-a sprijinit Vali Vijelie familia și ce lecție le-a dat copiilor lui

Citește și: Radu, fiul lui Iulian Clonț de la Insula Iubirii, condamnat pe viață pentru complicitate la omor. Asasinul Valentinei Nica, tânăra de 21 de ani incendiată, a primit o pedeapsă mai mică

Citește și: Iulia Vântur comentează zvonurile despre despărțirea de Salman Khan: „N-am voie să vin să-i văd pe mama și pe tata? De fiecare dată când vin în țară…”

Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu. Ingrediente

  • paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce)
  • busuioc proaspăt
  • rucola
  • ulei de măsline
  • muguri de pin
  • sare
  • piper.

Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu. Mod de preparare

  1. Într-o oală mare, fierbeți apa cu sare și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Scurgeți pastele și păstrați o parte din apa de gătit.
  2. În timp ce pastele se fierb, pregătiți pestoul. Într-un blender sau într-un mojar mare, combinați frunzele de busuioc și rucola, usturoiul, nucile sau migdalele prăjite și uleiul de măsline.
  3. Separat, se prăjesc muguri de pin în cuptor, până ce vor prinde culoare. Odată rumeniți, jumătate dintre mugurii de pin se pun la blenduit cu ulei, busuioc și rucola.
  4. Amestecați până când obțineți o pastă fină și omogenă. Dacă sosul este prea gros, puteți subția cu puțină apă de gătit a pastelor. Gustați și ajustați sarea și piperul, dacă este necesar.
  5. Într-un castron mare, amestecați pastele fierbinți cu sosul de pesto preparat.
  6. Servește pastele cu pesto de busuioc și rucola, opțional, presărate cu nuci sau migdale prăjite. Poftă bună!

FOTO: Facebook Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton