Rețetă de paste cu sardine si dovlecei

.

Rețetă de paste cu sardine si dovlecei. Sardinele sunt un tip de pește mic, dar plin de nutrienți, care oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, cu numeroase beneficii pentru sănătatea creierului, a inimii și a sistemului vascular. Iată o rețetă delicioasă de paste cu sardine si dovlecei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de paste cu sardine si dovlecei. Sardinele sunt bogate în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru construirea și întreținerea mușchilor, a țesuturilor și a enzimelor. Sardinele sunt o sursă bună de minerale precum calciu, fosfor și seleniu. Calciul și fosforul sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, în timp ce seleniul are rol antioxidant și contribuie la funcționarea corectă a sistemului imunitar. Iată o rețetă delicioasă de paste cu sardine si dovlecei, recomandată de e-retete.ro.


Rețetă de paste cu sardine si dovlecei. Ingrediente

  • 2 dovlecei mici (aprox. 200 gr)
  • 200 gr paste lungi (linguine am folosit)
  • 50 gr sardine din conserva (in ulei sau natur)
  • 30 gr pasta de susan (tahini)
  • 1/2 legatura mica de patrunjel
  • 2-3 fire marar
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 2.5 linguri ulei de masline
  • sare, piper negru, fulgi de chili

Rețetă de paste cu sardine si dovlecei. Mod de preparare

  1. Dovleceii se spala si se curata partial de coaja doar daca nu sunt bio. Se taie felii subtiri (ca si cartofii pentru chipsuri; cca 1 mm) cu cutitul ca sa iasa feliile egale. Se presara cu sare si se lasa sa stea pe servetele de hartie pana e nevoie de ei (minim 5 minute). Se absorb apoi cu servetele sa fie uscate.
  2. Se pune la fiert o oala cu multa apa si sare. Se adauga pastele si se fierb conform timpului de pe pachet.
  3. Se toaca verdeturile. Se strivesc sardinele cu o furculita (daca au oase, acestea se scot inainte de a le strivi). Se pune pasta de susan intr-o cescuta si se amesteca cu 2 linguri de apa fierbinte de pe paste, doar cat sa devina pasta mai fluida, sa nu fie lipicioasa.
  4. Se incinge o tigaie larga in care picurati 1/2 lingura ulei (doar cat sa fie unsa bine pe fund). Adaugati feliile de dovlecel si 1 catel de usturoi strivit si sotati la foc mare, amestecand des, doar 1 minut, pana se inmoaie usor. Nu-l lasati mai mult, cat sa se terciuiasca. Dovlecelul trebuie sa ramana crocant! Scoateti dovlecelul intr-un bol.
  5. In tigaie adaugati 2 linguri ulei si 1 catel de usturoi strivit. Sotati 30 secunde, pana miroase placut, apoi adaugati sardinele sfaramate, fulgi de chili dupa gust si mult piper negru proaspat rasnit (cca 20-25 rasnite). Sotati inca 2-3 minute, pana bucatile de sardine se rumenesc usor.
  6. Adaugati verdeturile tocate si sotati inca 1 minut.
  7. Adaugati pastele scurse, presarati sare si continuati sa amestecati, sa se acopere pastele cu sos.
  8. Opriti focul si adaugati pasta de susan. Amestecati bine. Gustati de sare.
  9. La final adaugati dovleceii, coaja rasa de la 1/2 lamaie si sucul de lamaie si mai amestecati doar de cateva ori. Serviti imediat.