Pentru un prânz rapid și savuros, încercați această rețetă delicioasă de paste cu vinete și ciuperci. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
Combinația perfectă de legume proaspete și paste al dente, acest preparat vă va cuceri prin simplitatea și aroma sa inconfundabilă. Este ideal pentru atunci când doriți să impresionați musafirii fără prea mult efort.
Citește și: Rețetă de gnocchi cu creveți
Citește și: Rețetă de supă italiană cu paste
Citește și: Rețeta de „Crispy fish Buritto' a lui Chef Ștefan Popescu. A creat-o special pentru Ed Sheeran
Citește și: Rețetă de prăjitură cu lavandă și caise
Rețetă de paste cu vinete și ciuperci – Ingrediente
350 g paste
200 g ciuperci
2 vinete
350 g roşii
3 căţei usturoi,
sare, ulei măsline, piper, cimbru, zeamă de lămâie, unt, parmezan ras
Rețetă de paste cu vinete și ciuperci – Mod de preparare
1. Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Sotează usturoiul tocat mărunt în puțin ulei până devine auriu.
3. Pune roșiile în apă clocotită pentru a îndepărta pielițele, apoi toacă-le mărunt și adaugă-le peste usturoi. Gătește la foc mic timp de 25 de minute, adăugând condimentele preferate.
4. Taie vinetele în rondele, presară-le cu sare și lasă-le să se scurgă timp de o oră, apoi prăjește-le ușor în unt.
5. Separat, se sotează ciupercile stropite cu suc de lămâie, potrivit dcnews.ro.
6. Scurge pastele și așază-le pe un platou. Presară deasupra unt sau parmezan ras.
7. Adaugă feliile de ciuperci și vinete, apoi toarnă sosul fierbinte de roșii și usturoi.
Sursa foto: Freepik