Rețetă de păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și cartofi

 Ifrim Georgiana
.

O rețetă delicioasă, bogată în arome și gata în aproximativ o oră. Este ideală dacă doriți o experiență culinară ușoară și echilibrată, după mesele încărcate de Paște. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă de păstrăv le găsiți mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Păstrăvul este o alegere excelentă pentru sănătate, deoarece oferă o serie de beneficii nutriționale. Conține o varietate de vitamine și minerale esențiale, proteine, dar și acizi grași omega-3.

Citește și: Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Iată cum se prepară o pască delicioasă în câțiva pași simpli!

Citește și: Rețetă de friptură de miel în stil italian

Citește și: Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

Citește și: Rețeta de ghiveci călugăresc a lui Sorin Bontea: „E foarte bun'

Rețetă de păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și cartofi – Ingrediente

2  păstrăvi mari (aprox. 600 g/buc)

6-7 buc ceapă albă uscată (aprox. 700 g)

2 buc ardei gras (de preferat roșu)

2 căței de usturoi

4-5 cartofi

60 ml ulei

150 ml sos de roșii (suc de roșii cu pulpă)

100 ml vin alb sau roze

sare, piper, cimbru uscat – după gust

sucul de la ½ de lămâie

pătrunjel proaspăt pentru servit

Rețetă de păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și cartofi – Mod de preparare

1. Tăiați ceapa și ardeiul gras și căliți-le în ulei încins până se înmoaie și devin ușor sticloase.

2. Condimentați cu sare, piper și cimbru după gust.

3. Adăugați vinul și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.

4. Turnați sucul de roșii și amestecați, apoi stingeți focul, potrivit dcnews.ro.

5. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă potrivită cu ulei.

6. Curățați cartofii și tăiați-i în rondele.

7. Așezați rondelele de cartofi pe fundul tăvii și condimentați-le cu sare, piper și cimbru.

8. Puneți ceapa călită peste cartofi.

9. Condimentați păstrăvul cu suc de lămâie, sare, piper și cimbru, apoi așezați-l în tavă peste ceapă.

10. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 20 de minute. Verificați dacă cartofii sunt gata și, dacă nu sunt, mai lăsați la cuptor încă 10-15 minute. După aceea, îndepărtați folia și mai lăsați tava la cuptor pentru a rumeni puțin păstrăvul.

Sursa foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton