Dacă ai început o dietă de detoxifiere după mesele copiase de sărbători, nu ezita să încerci această rețetă de păstrăv la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice. Se prepară simplu, iar gustul te va cuceri din prima. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Păstrăvul este o sursa buna de proteine și conține cantități mici de grăsimi și colesterol. Se prepară ușor și poate fi inclus într-o varietate de rețete, însă cea de mai jos va reuși să-și încânte papilele gustative.
Citește și: Rețetă de cheesecake cu lămâie
Citește și: Rețetă de salată cu paste, mozzarella și busuioc
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă, linte și curry
Rețetă de păstrăv la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice – Ingrediente
4 păstrăvi întregi, curățați și dezosați
sare
piper
2 lămâi
3 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi, mărunțiți fin
1 linguriță de cimbru proaspăt sau uscat
1 linguriță de rozmarin proaspăt sau uscat
1 linguriță de pătrunjel proaspăt tocat
1/2 cană de vin alb sec
felii subțiri de lămâie pentru garnitură
Rețetă de păstrăv la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice – Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
2. Condimentează păstrăvul cu sare și piper, apoi așază-l într-o tavă de copt.
3. Amestecă sucul și coaja rasă de la lămâi, uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul într-un bol.
4. Toarnă sosul peste păstrăv, asigurându-te că fiecare bucată este bine acoperită.
5. Adaugă vin alb în tavă, potrivit spynews.ro.
6. Preparatul se lasă în cuptor pentru 20-25 de minute sau până când păstrăvul este fraged și se desface ușor.
7. Asezonează cu felii subțiri de lămâie și servește alături de legume la cuptor sau orez.
Sursa foto: Freepik