Rețetă de pateu din ciuperci și fasole

.

Un preparat delicios, ușor de făcut și cu o combinație surprinzătoare de arome. Pateul de ciuperci și fasole este o alternativă sănătoasă la pateurile tradiționale care conțin carne. Regăsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Pateul de ciuperci și fasole are puține calorii, fiind ideal pentru cei care țin dietă sau pentru vegetarieni. Poți să-l savurezi pe pâine prăjită, crackers sau îl poți folosi ca dip pentru legume proaspete. Ciupercile sunt bogate în fibre, proteine și vitamine, iar totodată sprijină funcționarea sistemului digestiv.

Citește și: Rețetă de chifteluțe suedeze ca la Ikea

Citește și: Rețetă sos olandez

Citește și: Rețetă de langoși. Ingredientul secret care le face perfecte


Citește și: Rețetă de salam de Sibiu de casă

Rețetă de pateu din ciuperci și fasole – Ingrediente

1 conservă de fasole roșie (400g),

1 conservă de ciuperci (200g),

1 ceapă mică, tocată fin,

2 căței de usturoi, mărunțiți,

3 linguri de ulei de măsline,

Sucul de la jumătate de lămâie,

Sare și piper, după gust,

Mărar proaspăt sau pătrunjel, tocat fin (opțional, pentru decor)

Rețetă de pateu din ciuperci și fasole – Mod de preparare

1. Clătiți bine fasolea roșie și ciupercile sub apă rece pentru a elimina excesul de sare. Tăiați ciupercile în bucăți mai mici.

2. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa tocată până devine aurie, potrivit click.ro.


3. Adăugați usturoiul și căliți-l timp de 1-2 minute până când eliberează aromele.

4. Adăugați fasolea roșie și ciupercile în tigaie, gătindu-le împreună timp de 5-7 minute.

5. Presărați cu sare și piper după gust, apoi turnați sucul de lămâie pentru a intensifica aromele.

6. Transferați amestecul într-un blender și mixați până obțineți o pastă fină și cremoasă.

7. Gustați pateul și ajustați cu condimente după preferințe. Pentru o notă de prospețime, adăugați mărar proaspăt tocat.

Sursa foto: Freepik