Rețeta pentru budincă de dovlecei cu brânză este ușoară și rapidă și cu siguranță va fi apreciată de întreaga familie. Este sezonul dovleceilor, așa că budinca de dovlecei cu brânză poate fi atât un aperitiv delicios, o gustare sau chiar un fel principal de mâncare. Iată rețeta!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru budincă de dovlecei cu brânză
Pentru o tavă din care ies opt porții de budincă, aveți nevoie de:
- 1 kg dovlecei
- 500 g brânză de vaci proaspată
- 150 g telemea sau alte branzeturi sărate (cascaval)
- 4 oua
- sare, piper
- 50 g amidon alimentar
- 3-4 catei de usturoi
- 100 g sunca afumata (bacon, kaiser)
- o mana de frunze de patrunjel tocate
În plus, mai aveți nevoie de 80 de grame de unt pentru uns tava, două linguri de pesmet pentru tapetat tava și 30 g cascaval ras pentru presarat deasupra budicincii de dovlecei.
Citește și: Dovlecei umpluți. Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios
Citește și: Mâncare de dovlecei.Perfectă ca garnitură și fel principal
Cum se prepară budinca de dovlecei cu brânză
Dovleceii se spală și se îndepărtează coaja dacă dovleceii sunt foarte… bătrâni. În schimb, dacă legumele sunt crude și proaspete, nu este nevoie.
Se dau apoi pe răzătoarea mare, îi stoarceți bine în palme și peste ei se adaugă ouale, branza, cateii de usturoi zdrobiti, patrunjelul verde tocat si amidonul. Baconul se taie cubulete si se adauga si el în compoziție.
Compozitia pentru budinca de dovlecei se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Presarati deasupra cașcaval ras și apoi se dă la cuptorul încins la 180 de grade timp de 45 de minute sau mai mult, până se rumenește frumos deasupra.
Budinca de dovecei se potriveste perfect servita pe post de garnitura, cu diferite preparate cu carne sau ca atare, caldă sau rece.