Rețetă pentru prăjitura Albinuța. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce și savuros, dar nu ai foarte multe ingrediente în casă, această rețetă pentru prăjitura Albinuța te poate salva! Este simplă de făcut și extrem de gustoasă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Această prăjitură vă va oferi o senzație de neuitat! Este ideală pentru momentele în care nu doriți să petreceți foarte mult timp în bucătărie, însă doriți să savurați ceva dulce. Rețeta pentru prăjitura Albinuța este cea mai bună alegere chiar și atunci când așteptați musafiri!
Citește și: Prăjitură cu ness şi nuci.O rețetă pur și simplu delicioasă
Citește și: Rețetă de prăjitură cu albușuri.Simplă și delicioasă!
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Citește și: Prăjitura Krem a la Krem.Rețeta favorită a copiilor
Rețetă pentru prăjitura Albinuța – Ingrediente
Pentru foi:
- 200 g miere
- 100 g unt
- un ou
- 600 g făină
- 150 g zahăr
- 2-3 linguri lapte
- o fiolă esență vanilie
- 20 g bicarbonat
- un praf sare
Pentru cremă
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 80 g griș
- gem de caise
- zahăr pudră, pentru pudrat
Rețetă pentru prăjitura Albinuța – Mod de preparare
- Într-o oală de dimensiuni medii se amestecă mierea, untul moale, zahărul, sarea și esența de vanilie. Acestea se pun la foc mic, amestecând constant până când întreaga compoziție începe să fiarbă. Se lasă la răcit.
- Într-un bol mare se amestecă făina cu bicarbonatul și se face o adâncitură în centru. În acest gol format se toarnă amestecul obținut anterior și răcit, se adaugă oul bătut și se frământă, adugându-se treptat laptele.
- Aluatul obținut se împarte în patru părți egale și se întinde. Acestea se coc pe rând 10-12 minute fiecare.
- Între timp ne vom ocupa de cremă. Se toarnă într-o cratiță laptele, se adaugă zahărul, apoi treptat grișul, amestecând continuu timp de 4-5 minute. Acest lucru se va face până se îngroașă compoziția, potrivit Libertatea pentru Femei.
- Untul moale se adaugă peste amestecul făcut anterior și răcorit, mixându-se până când se obține o cremă spumoasă.
- Acum este momentul în care asamblăm prăjitura Albinuța! Peste prima foaie se întinde jumătate din crema spumoasă, apoi peste a doua foaie se așează gemul, restul de cremă pe cea de a treia, iar pe ultima din nou gem.
- Aceasta se lasă la rece, iar înainte de a fi consumată se pudrează cu zahăr.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik