Ne aflăm în Postul Crăciunului și dacă aveți poftă de ceva dulce, dar de post, puteți încerca prăjitura cu griș și gem. Rețeta pentru prăjitura cu cremă de griș și gem nu este grea, dar rezultatul este deosebit de delicios.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Prăjitură cu cremă de griș și gem, o rețetă gustoasă de post
Ingrediente necesare pentru blatul prăjiturii cu cremă de griș și gem:
- 500 grame de făină albă
- 15 linguri de suc de roșii
- 15 linguri de ulei de floarea soarelui
- 5 linguri de zahăr alb
- jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o sticluță cu esență de rom
- un praf de sare.
Citește și: Cum și-a dat Culiță Sterp seama că fosta iubită îl înșela:„Eu nu sunt genul care sa dea intr-o femeie, dar…’
Ingrediente necesare pentru umplutura prăiturii cu griș și gem
- 400 grame de gem de prune
- 200 grame de griș
- 200 grame de margarină
- 75 grame de nucă de cocos
- 4 linguri de zahăr alb
- zeama și coaja de la o lămâie
- un litru de apă
- un praf de sare.â
Mod de preparare prăjitură de cremă de griș și gem. Pașii de urmat:
- Primul pas pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ai toate ingredientele necesare. Rețeta originală se pregătește din 12 linguri de ulei și suc de roșii, dar se pot folosi și mai puține, în funcție de cantitatea dorită
- Următorul pas este frecarea uleiului cu zahăr și puțină sare până când se topesc cele din urmă
- Se adaugă sucul de roșii, esența de rom și bicarbonatul de sodiu. Trebuie să se formeze un aluat elastic și care nu se lipește
- Aluatul obținut trebuie lăsat la rece acoperit cu folie alimentară timp de cel puțin 20 de minute
- Compoziția se împarte în 4 părți egale și se întinde pe dosul unei tăvi care a fost unsă în prealabil cu ulei
- Foile de prăjitură se coc pe rând la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute, potrivit fanatik.ro.
- Pentru crema de griș avem nevoie de o oală în care se pun apa, zahărul, coaja de lămâie și sarea. Se pun toate la fiert până când ating punctul de fierbere. În acest moment se adaugă grișul în ploaie, amestecând mereu
- Crema de griș se lasă pe foc până se îngroașă, iar după ce a fost dată deoparte se adaugă margarina și zeama de la lămâie
- Crema trebuie lăsată să se răcească complet pentru a se putea adăuga nuca de cocos
- Pentru a asambla prăjitura se întinde prima foaie în tavă și apoi se pune o parte din crema de griș peste. Se întinde bine pentru a se adăuga ulterior și gemul
- Se procedează în acest fel până când se termină foile și compoziția
- Prăjitura se păstrează la frigider acoperită câteva ore înainte de a fi porționată. Poftă bună!
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik
Știrile PRO TV