Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete. Bulgurul este un ingredient culinar obținut din grâu dur prefiert, uscat și apoi zdrobit sau măcinat în diferite dimensiuni de granule. Este un aliment tradițional în bucătăria din Orientul Mijlociu și din regiuni precum Turcia, Libanul, Grecia și alte țări din acea zonă. Iată o rețetă de pilaf de bulgur cu vinete.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete. Bulgurul este cunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți, precum fibre, proteine, vitamine și minerale. Fiind parțial prefiert, are un timp de gătire redus în comparație cu grâul integral obișnuit. Este folosit într-o varietate de mâncăruri, cum ar fi salate, pilafuri, supe, umpluturi pentru legume și multe altele, contribuind la textură și la valoarea nutritivă a preparatelor. Iată cum se pregătește rețeta de pilaf de bulgur cu vinete, recomandată de divainbucatarie.ro.
Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete Ingrediente
- 200 g bulgur
- 100-120 ml ulei
- 1 ceapa mare
- 1 ardei kapia mic
- 250 g pulpa de rosii (1 rosie foarte mare fara samburi si pielite)
- 1-2 catei mari de usturoi dati prin presa
- 2 vinete mici
- 600 -700 ml supa legume/ apa
- sare
- boabe de piper
- patrunjel proaspat
- menta proaspata
- menta uscata
Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete. Mod de preparare
- Curățați vinetele de pielite lasand doar cateva dungulite, apoi tăiați-le cuburi de marime medie spre mica.
- Puneți-le intr-un bol , presărați o lingurita de sare si turnați apa rece. Lăsați 20 minute. In acest mod se elimina lichidul amar.
- In acest timp clătiți bulgurul, apoi puneți-l intr-un bol si turnați 500 ml supa de legume (poti folosi si apa). Poti sa sari peste aceasta etapa dar vei adauga 2-3 minute in plus de gatire.
- In acest timp curățați o rosie mare de pielite, apoi tocați în cuburi mici indepartand pe cat posibil semintele.
- Dupa 20 minute de asteptare scurgeți vinetele si clătiți-le cu apa curata, apoi tapetați-le cu un prosop de bucatarie si căliți-le in aproximativ 100 ml ulei.
- Căliți-le in 2 transe pentru a nu le inghesui, apoi scoateți-le pe un prosop de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.
- In restul de ulei căliți separat ceapa, apoi adăugați ardeiul kapia.
- Puneți cuburile de rosii peste ceapa cu ardei, apoi usturoiul dat prin presa si boabele de piper.
- Adăugați bulgurul si 100 ml supa de legume fierbinte. Fierbeți la foc mediu timp de 5 minute, apoi inca 7-8 minute la mic, cu capac.
- Cu 5 minute inainte sa orpiți focul adaugați sare si puneți 3/4 din cantitatea de vinete prajite. Amestecați, puneți capacul si lasați inca 5 minute.
- Pilaful de bulgur cu vinete este gata in momentul in care se formeaza mici gaurele prin care iese aburul.
- Opriți focul, adaugati patrunjel verde tocat, menta proaspata si menta uscata. Amestecati pana s-a omogenizat si lasati cu capac inca 5 minute.
- Daca clatirea bulgurului inainte de gatire eset optionala, atunci „odihna’ acestuia dupa gatire este un pas obligatoriu!
- Acesta va absorbi tot lichidul si cerealele vor fi extrem de gustoase.
FOTO: Pexels