Această rețetă de pilaf cu carne de pui e „as-ul' din mâneca oricărei gospodine, atunci când nu știe ce să gătească! Se gătește extrem de rapid și cu siguranță ai prin cămară toate ingredientele de care ai nevoie ca să-l prepari, iar dacă postești, să știi că poți să-l gătești la fel de bine și fără carne, doar cu legume.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Această rețetă de pilaf cu carne de pui este perfectă pentru momentele în care ai mânca ceva, dar nu știi ce și nici nu ai prea mult timp la dispoziție. Avantajul principal este că nu trebuie supravegheat, pentru că fierbe singur. Dacă ai o oală potrivită, care nu lipește, atunci orezul, carnea și legumele se vor transforma parcă singure în pilaf cu carne de pui!
Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Simplu și delicios
Citește și: Rețetă tocană țigănească. Narcisa Birjaru a pregătit-o la Chefi la cuțite
Citește și: Rețetă saramură de pui. Simplă și aromată
Citește și: Ghiveci de legume. Rețetă ușor de preparat
Ingrediente rețetă de pilaf cu carne de pui
Pentru a prepara această rețetă de pilaf, vei avea nevoie de:
- O caserolă de piept de pui de aproximativ 7-800 de gr.;
- O ceapă mare;
- Un ardei gras roșu;
- Un ardei gras verde:
- 3-4 linguri de mazăre;
- 2 morcovi;
- 150 gr. de roșii tăiate;
- 3-400 gr. de orez;
- 5 linguri de ulei;
- Sare, piper, boia dulce, turmeric sau alte condimente, în funcție de gust;
- Pătrunjel proaspăt, după gust.
Mod de preparare rețetă de pilaf cu carne de pui
- Tăiem pieptul de pui în cubulețe potrivite, adăugăm condimentele dorite, două linguri de ulei, amestecăm bine și lăsăm carnea la marinat până pregătim legumele;
- Încingem 3 linguri de ulei într-o cratiță mai mare și călim puiul, până prinde culoare;
- În uleiul în care am călit puiul, adăugăm ceapa, ardeii, morcovii tăiate în cubulețe mici și pătrunjelul tăiat fin (care dă gust special acestui pilaf cu carne de pui);
- Când legumele se înmoaie pe margini, adăugăm roșiile tăiate și o cană de apă. Fierbem preparatul și adăugăm puiul, alături de condimente;
- După 15 minute, adăugăm și orezul și mazărea în tigaie, și punem aproximativ 1 litru de apă fiartă peste;
- Lăsăm să fiarbă circa 20 de minute și amestecăm de câteva ori, pentru a evita riscul de a se lipi de fundul cratiței;
- Când trece timpul indicat, oprim focul și lăsăm orezul pe aragaz, cu ochiul oprit și capacul pus, pentru a se umfla și a obține consistența cremoasă de pilaf.